مطالعه و کتابخوانی در آموزه های اسلامی از جایگاه والایی برخوردار است تا جایی که خداوند متعال در قرآن کریم به قلم، وسیله و ابزار نویسندگی و چیزی که می نویسند، سوگند یادکرده است؛ لذا این مقام و جایگاه، سزاوار و در خور تحسین، ارزش دهی و ارزش گزاری است؛ مدرسه احیاءالعلوم هرات به عنوان نهادی دینی که احیای ارزش های دینی و فرهنگی را از اولویت های خویش می داند، به همین منظور هفته ای تحت عنوان هفته کتاب (4 تا 9 عقرب) با برنامه های مختلف برگزار نمود.
در فرجامین روز، به بهانۀ اختتام این هفته، همایشی با حضور مهمانان، اساتید و متعلمین مدرسه برگزار گردید.
برنامه با گردانندگی میراحمد منیب طالب العلم صنف دوازهم و تلاوت الطاف الحق طالب العلم صنف پنجم مدرسه، ساعت 11 ظهر، آغاز یافت.
نخست سخنانی پیرامون اهمیت کتابخوانی و نقش آن در رشد استعدادها توسط مولوی ضیاءاحمد فاضلی مسؤول مدرسه ایراد گردید.
سپس مولوی عبدالناصر امینی در جایگاه قرار گرفته و پیرامون چرایی کتابخوانی بیانات مهم و مفیدی ارایه داشته و در اخیر از خلال تجربۀ خویش، چهار عنوان کتاب را به عنوان کتبی معرفی نمود که می شود با آن زندگی کرد؛ وحی القلمِ مصطفی صادق الرافعی، گلستان سعدی، ماذاخسرالعالم از امام ندوی، در جستجوی الگو از سیدسلیمان ندوی…
در ادامه استاد عبدالخالق احسان مدیر مدرسه شاه ولی الله دهلوی پیرامون مطالعه و کتابخوانی و بیان آمار کشورهای پیشرفته در عرصۀ کتابخوانی، پرداخت و خواندن کتاب های سلسله وار در هر زمینه را به اشتراک کنندگان برنامه، پیشنهاد نمود.
دکلمه شعر حمیدالله منیر طالب العلم صنف دوازدهم مدرسه، بخش دیگری بود که برای تنوع برنامه، برای حضار تقدیم گردید.
به تعقیب آن، استاد عبدالرحمن عزام مسؤول بخش فرهنگی مدرسه با ارایه گزارشی از برنامه های مدرسه در زمینه مطالعه و کتابخوانی و هفته کتاب پرداخته و عمده ترین پیام این هفته را احیای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی برشمردند.
در اخیر برنامه برای متعلمین برتر در عرصۀ مطالعه و کتابخوانی، بیشترین اهداء کنندۀ کتاب، و صنف همکار برگزاری هفته، لوح سپاس اعطا، و برنامه ساعت 12:30 ظهر بعد از اهدای کتاب برای مهمانان با دعائیۀ مفتی عبدالقادر نعمانی استاد مدرسه پایان یافت.