روز چهارم هفته مبارک فهم قرآن کریم با تلاوت آیات فرح بخش قرآنی با صدای دلنشین قاری احمد جاوید جان قریشی آغاز گردید.
نخستین سخنران برنامه مولوی عبدالله مقنن استاد مدرسه احیاء العلوم بوده و در مورد اهمیت و جایگاه نماز صحبت نموده و فرمودند که نماز از فحشا و منکرات باز می دارد و نماز در زندگی ما سعادت و آسایش و آرامش می آفریند.
استاد در قسمتی از صحبت های شان به اهمیت ادای نماز به جماعت تأکید نموده و با تأسی از احادیث نبوی صلی الله علیه و سلم بیان داشتند که ادای نماز به جماعت بیست و هفت درجه بیشتر فضیلت داشته و برای هیچ کس اجازه داده نشده که نماز را به تنهایی بخواند، حتی رسول الله صلی الله علیه و سلم برای نابینا هم این اجازه را ندادند.
سپس دکتور محمد عارف عطایی استاد پوهنتون استاد ربانی، در مورد خصوصیات و ویژگی های خانواده مسلمان صحبت همه جانبه نموده و بیان داشتند که امروزه خانواده مسلمان آماج انواع فساد و تباهی قرار گرفته و باید همه اعضای خانواده خویش را از غرق شدن درین منجلاب نجات دهیم.
دکتور عطایی در قسمت اول صحبت خویش ویژگی های خانواده مسلمان را برشمردند:
اول: خانواده به اساس توحید و یکتاپرستی استوار باشد، ایمان به تقدیر الهی در خانه سکون و آرامش را به وجود آورده و بدون ایمان و توحید هیچ آرامشی نخواهیم داشت.
دوم: اعتنا و توجه به عبادت و بندگی الله متعال، باید فرزندان خویش را به نماز و عبادت تشویق نمایم تا در پرتو عبادت و بندگی الله متعال رشد نمایند.
سوم: نشر ارزش ها و اخلاق اسلامی، اگر پدر و مادر در خانه دروغ بگویند و به خلق صداقت و راستی آراسته نباشند، هرگز فرزندان به صداقت آراسته نخواهد شد.
چهارم: در خانواده مسلمان دشنام و بدگویی و نفرین و لعنت وجود ندارد.
پنجم: خانواده مسلمان پاک و نظیف می باشد.
ششم: رعایت حقوق یکدیگر، باید همه اعضای خانواده حقوق یکدیگر را مراعات نمایند.
هفتم: در خانواده مسلمان میانه روی رعایت می شود و در خانه مسلمان اسراف و تنگ چشمی وجود ندارد.
هشتم: خانواده مسلمان به همسایه خویش توجه داشته و حقوق همسایه را به صورت کامل رعایت نمودم.
استاد در بخش دیگری از صحبت های خویش در مورد این که چگونه می توانیم خانواده موفق و مسلمان داشته باشیم صحبت نموده و راه های اصلاح خانواده را این گونه بیان داشتند: اول: انتخاب همسر نیک و ایمان دار. دوم: زن و شوهر قبل از ازدواج همدیگر را باید ببینند. سوم: دوستی با انسان صالح و نیکو. چهارم: نقش و تأثیر مادر، تأثیر مادر در اصلاح فرزندان از هر مکتب و مدرسه بیشتر است و همه بزرگان در دامن مادران نیک و صالح تربیت شده اند.
استاد در اخیر توصیه نمودند که به زنان توجه نموده و برای شان سلام بگویید، همراه زنان خویش با خوشرویی و چهره بشاش برخورد نموده و به یکدیگر کلمه های خوب را گفته و یکدیگر را به بهترین نام صدا نمایید.
برنامه قرآنی و ایمانی با دعائیه دکتور صاحب عطایی به پایان رسید.