گزارش: حمیدالله غفاری
سیمینار سه روزه آموزشی و تربیتی تحت عنوان ” فهم دقیق، ایمان عمیق و پیوند مستحکم” از سوی زون مرکزی جمعیت اصلاح افغانستان برای اعضا این جمعیت از تاریخ 10 الی 12 اسد برگزار شد.
مسؤوولین اداری زون مرکز هدف از برگزاری این سیمینار آموزشی و تربیتی را فهم دقیق از برنامۀ همه شمول و تمدنی جمعیت اصلاح، باور عمیق به آن، پیوند مستحکم میان اعضا، تقویت روحیۀ وطندوستی، تعارف بیشتر میان اعضا در زون مرکز، تقویۀ روحیۀ سمع و طاعت و ثبات و استقامت در راه دعوت و اهمیت کار گروهی در دعوت خواندند.
این سیمینار تربیتی و دعوتی سه روزه ساعت چهار بعد از ظهر روز چهارشنبه 10 اسد آغاز و با ادای نماز جمعه، ظهر روز 12 اسد سال 1397 خاتمه یافت.
سیمینار که گرداننده گی آن را استاد محمد داوود صمیم معاون زون مر کز به دوش داشت، با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط مولوی صاحب فرزان آغاز گردید.
سپس استاد محمد صهیب رؤوفی مسؤول عمومی زون مرکز جمعیت اصلاح به مشارکین این سیمینار که از ولایت های کابل، کاپیسا، پروان، پنجشیر، میدان وردک، بامیان و غزنی به کابل تشریف آورده بودند، خوش آمدید گفته و آرزو نمود تا سیمینار سه روزه با خوشی و موفقیت سپری شده، در تقویت ایمانی مشارکین مثمر واقع گردیده و سبب پیوند مستحکم میان اعضای جمعیت اصلاح گردد.
همچنان موصوف مقررات سیمینار را به مشمولین توضیح نموده و مشارکین را به گروپ های متعدد تقسیم کرد. او گفت: جمعیت اصلاح به مرحلۀ جماهیری شدن داخل شده است و اکنون در بیش از 25 ولایت افغانستان حضور پررنگ دارد. تمام تصامیم جمعیت اصلاح بر اصل شورا استوار است و نهادی که از این اصل عاری باشد جمعیتی خوبی نخواهد بود. موصوف افزود: دعوت ما در هر جایی که قدم گذاشته است، عقب نشینی نه نموده است و باید بر تقویت دعوت خویش کوشش مستمر داشته باشیم.
در جریان این سیمینار سه روزه که برنامه ها و درس های متعددی را در بر داشت، برعلاوه درس های از استادان، احادیثی از پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه وسلم نیز توسط علمای مربوط به زون مرکز با شرح و تفصیل آن تقدیم حاضرین می گردید و اذکار و مأثورات صبح و شام نیز در بین گروپ ها قرائت می گردید.
همچنان در خلال این سیمینار سه روزه آموزشی، مسؤولین به ورزش نیز اهمیت و وقت مناسب تعیین کرده بودند که هر روز صبح بعد از نماز و اذکار برای یک ساعت همه مشمولین سیمینار برعلاوۀ تمرین حرکت های نرمشی، ورزش فوتبال، والیبال و کرکت را انجام می دادند.
در خلال سه روز این سیمینار آموزشی برعلاوه برنامه های مختلف فرهنگی، روحی و عبادتی پنج درس عمده نیز در نظر گرفته شده بود که به گونه ذیل به مشارکین سیمینار ارائه گردیدند:
• درسی از شیخ القرآن مولانا عبدالصبور رئیس مجمع علمی علمای افغانستان تحت عنوان «و چگونه مىتوانى بر چيزى كه به شناخت آن احاطه ندارى صبر كنى» ارائه گردید. مولانا افزود هر شخص باید در این راه با بصیرت قدم بگذارد، چون راه دعوت راهِ دشوار است. شیخ در اخیر درس اش از تمامی اعضای جمعیت اصلاح تعهد گرفت تا به زودترین فرصت حلقات درسی در محلات شان دایر نمایند.
• درسی تحت عنوان “استقامت در راه دعوت” توسط مولوی عبدالسلام عابد عضو شورای مرکزی جمعیت اصلاح ارائه گردید. استاد عابد گفت: کسانی که بعد از فهم دقیق ایمان آوردند، سپس باید استقامت کنند و حمایت الله متعال با کسانی است که در راه دین و دعوت الی الله استقامت می کنند. بناءً ما باید عمل و دعوت متداوم داشته باشیم و به راه دعوت الی الله مخلص باشیم.
• درسی از استاد محمد عاطف رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح زیر عنوان «شاخص های موفقیت در دعوت اسلامی» ارائه گردید. استاد عاطف در بخشی از سخنرانی اش فرمود: دعوت الی الله، راهی است که خداوند آن را ترسیم نموده است و خودش کلیدهای دعوت را پیشنهاد نموده است و آن کلید ها عبارت است از: حکمت، موعظۀ حسنه و بحث و جدال به طریقۀ احسن. او گفت: اگر دعوتگر در مقابل کارش تمجید و نوازش نیافت، خسته نشود، زیرا که عمل او برای خداست و اجرش نیز بر اوست. استاد افزود: اصلاح وقتی به میان می آید که قول و عمل امت مسلمه یکی شود. او گفت: در دعوت الی الله نخستین حق را خانوادۀ ما بر ما دارد، نباید آن ها را فراموش کنیم.
• میز گردِ تحت عنوان “برنامه های همه شمول حرکت اسلامی” دایر گردید. گرداننده گی میز گرد را استاد سید حبیب شاکر می کرد و مشارکین آن استاد صهیب رؤوفی، استاد نصیر احمد نویدی و استاد امین الله معتصم مسؤول تربیت جمعیت اصلاح بودند. استاد رؤوفی بر تاریخچۀ حرکت های اسلامی، استاد نویدی بر پلان استراتیژیک پنج سالۀ جمعیت اصلاح و استاد معتصم بر قواعد دعوت سخنرانی نمودند.
• همچنان میز گردِ دیگری تحت عنوان “ایمان به منهج و فکر” دایر گردید. گرداننده گی این میز گرد را دکتور فضل الهادی وزین می کرد و مشارکین آن دکتور عبدالصبور فخری رئیس جمعیت اصلاح، استاد محمد نعیم جلیلی استاد دارالعلوم ابویوسف و پوهاند لبیب بلخی معاون علمی پوهنتون سلام بودند. آن ها پیرامون فکر شمولی، تمدنی و وسطی جمعیت اصلاح سخنرانی نمودند. در اخیر پرسش ها از سوی مشمولین سیمینار مطرح گردید، مناقشات صورت گرفت و به آن ها پاسخ داده شد.
به همین گونه برنامه های فرهنگی چون سرودن ترانه ها و اجرای پارچه های تمثیلی که از سوی بخش فرهنگی سیمینار تهیه و ترتیب شده بود به رونق این سیمینار افزوده و در تحکیم اخوت اسلامی و پیوند مستحکم میان اعضا مثمر واقع شد.
در روز اخیر محترم استاد عبدالظاهر حمیدی مسؤول عمومی سیمینار تربیتی (مخیم)، سیمینار را نتیجه گیری نموده و آن را در راستای تقویت فهم، باور عمیق بر برنامه های همه شمول و وسطی جمعیت اصلاح و تحکیم اخوت اسلامی، تقویۀ روابط میان اعضا، تقویۀ روحیۀ وطندوستی و خدمت به هم میهنان مفید دانسته و در مورد راه انداختن برنامه های هم مثل در آینده ها نیز خبر داد.
موصوف از مسؤولین امنیتی ساحه اظهار تشکری نمود که در تأمین امنیت این سیمینار کوشش نمودند.
ابوبکر مدقق یک تن از اشتراک کننده گان این سیمینار می گوید: خداوند را سپاسگذارم که نعمت بودن با صالح ترین انسانهای این میهن را نصیب من ساخت تا فکر و نظر و عمل آنها الگوی عملی در زندگی من باشد. این برنامه سیمینار تربیتی(مخیم) اولین برنامه برای من بود که نظیرش را ندیده بودم چون میدیدم که چگونه نظم را توسط اتباع و پیروی که از مظاهر اصلی منظم بودن است تمثیل گردیده به نمایش گذاشته میشد. برای اجرای برنامه ها و انجام دستورات نه قائد مستثنا بود و نه هم قاعده ای. بناءً تصور من قبل از اجرای برنامه در خصوص پیروان حرکت اسلامی این بود که اتباع شان همانند نظامیان باشد که در انجام دساتیر فلسفه و چون و چرا در آن موجود نیست که به طور عملی در برنامه مخیم دیده شد و به یقین رسیدم. گرچند ممکن نظامیان از سر جبر و بدون قناعت قلبی پیروی کنند. که برادران در حرکت بر خلاف آنها از روی شوق و ایمان درونی متبع بودند. احساس میکنم در جوانب مختلف زندگی یک درس عملی بود؛ هم در بعد روحی نیز عملا مشاهده میشد که شور عبادت در آنها ظاهر گردیده است و هر لحظه بر صیقل قلب افزوده میشد. هیچ فرقی بین ادعا و عمل وجود نداشت قلب ها برای اظهار محبت به یکدیگر میتپید و هر گونه کم بینی ها نسبت به یکدیگر به فراموشی سپرده شده بود….
این سیمینار که در آن بیشتر از 300 تن از اعضای متعهد جمعیت اصلاح از ولایت های کابل، کاپیسا، پروان، پنجشیر، خوست، لوگر، میدان وردگ و بامیان اشتراک داشتند با توزیع تحایف و جوایز و دعائیه، پایان یافت.