گزارشی از بیستمین دور هفته فهم قرآن کریم در هرات
گزارش: عبدالرحمن عزام
قرآن کتاب خدا است و فهم و فراگیری آن، بر هر مؤمن و مسلمان، امری لازم و خواسته ای مطلوب است تا با درک مطالب آن، شخص مسلمان بتواند بهتر آن را در زندگی مؤمنانۀ خویش، بکار بندد و در این میان، هفته های فهم قرآن کریم، بسان مدرسه هایی است که زمینۀ فهم و فراگیری پاره ای از مسائل آن را مساعد می سازد؛ بر همین اساس جمعیت اصلاح افغانستان به عنوان نهادی دینی، از دیر زمانی است برنامۀ فهم قرآن کریم در جای جای سرزمین میهن عزیزمان در اوقات مختلف، برگزار می نماید.
اینک برای بیستمین بار در هرات، دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان (انجمن اخلاق و معرفت- شعبه غرب هرات) میزبان این برنامۀ مقدس بود که با برگزاری آن در محیط غرب شهر هرات، هفت روز تمام مردم مؤمن و متدین این خطه اعم از مرد و زن، پیر و جوان، کوچک و بزرگ و… به محل درس تشریف آورده و به پای درس قرآن، زانوی تلمذ خم می نمودند.
این برنامه با ارایۀ مولانا سید عبیدالله متخصص علوم قرآنی، با موضوعات: “فضیلت علم و عمل به قرآن کریم”؛ “اخوت و برادری در اسلام”؛ “خانواده و اهمیت آن در اسلام”؛ “تقوی و تاثیر آن در زندگی مسلمان”؛ “حقوق والدین”؛ “حلال و حرام در اسلام”؛ و “اخلاص و توحید”، در هفت صبحگاه برای اشتراک کنندگان تقدیم شد.
در آخرین روز هفته به مناسبت اختتام این برنامه، ضمن همایشی با شکوه که در آن بیش از 6000 برادر و خواهر اشتراک نموده بودند، برنامه به پایان رسید.
برنامۀ روز هفتم هفتۀ فهم، با گردانندگی استاد نثاراحمد احمدی مسؤول تربیت شعبه غرب هرات و تلاوت مولوی دین محمد محمدی خطیب مسجد جامع الجهاد و استاد دارالحفاظ مرکزی، آغاز یافت.
در ابتدا استاد مولوی حمیدالله حنیف خطیب مسجد جامع شیخ ها و استاد دانشگاه در جایگاه تشریف آورده و درس نخستین را پیرامون مسؤولیت مسلمان، به حضار تقدیم نمودند.
استاد حنیف در خلال سخنان خویش یگانه راه رهایی مسلمانان را از مصیبت و آلام دست و پا گیر امروزین، توجه به مسؤولیت های اسلامی و چنگ آویختن و تمسک به دو اصل راستین کتاب و سنت بیان نمودند که با این امر، امت اسلامی دوباره مجد و عظمت از دست رفتۀ خویش را باز یافته و عامل شکست و زبونی دشمنان خویش خواهند شد.
به تعقیب آن مولانا سید عبیدالله استاد درس هفته به ارایه درس آخرین روز پیرامون توحید پرداخته با بیان اهمیت توحید در زندگی مسلمان پاره ای از آیات مربوط موضوع را به تفسیر و توضیح گرفتند و توحید را اصل عمدۀ مورد اشتراک دعوت تمامی پیامبران دانستند که برای بشریت به ارمغان آمده است. استاد ضمن بیان اهمیت و جایگاه مدارس علوم دینی به عنوان مراکز آموزش و فراگیری درس توحید، مردم را به حمایت و پشتیبانی از این دژهای اسلام، تشویق نمودند.
گروه سرود مدرسه احیاءالعلوم هرات تنوع بخش برنامه بود که با شور و شوق، از جانب اشتراک کنندگان استقبال شد.
سپس قاری عبدالولی سلیم مسؤول شعبه غرب هرات و آمر دارالحفاظ مرکزی در جایگاه قرار گرفته و به گزارش مختصری از هفته پرداخته و از همه همکاران و آماده سازان برنامه، تشکر نمودند.
مسؤول شعبه غرب انجمن اخلاق ومعرفت، در قسمتی از سخنان خویش، جمعیت اصلاح افغانستان را به معرفی گرفته و آن را حرکتی افغانستان شمول دانستند که در تمامی ابعاد و عرصه ها، برای رشد و بهبودی اوضاع جامعه، فعالیت می نماید و دارای بخش های “مجمع علمی علماء افغانستان”، “بخش خواهران”، “نهاد خیریه خدمات اجتماعی احساس”، “نهاد جوانان مسلمان- نجم”، “انجمن طبی اسلامی ایما” و در عرصۀ تعلیمی دارای پوهنتون (سلام)، مدارس علومی دینی (احیاءالعلوم هرات، شاه ولی الله دهلوی، مدرسه امام ابویوسف و…)، سلسله مکاتب (آینده سازان، اصلاح و…) و در عرصۀ رسانه ای دارای تلویزیون اصلاح در هرات، رادیو اصلاح در مرکز ولایات مرکزی کشور، و دیگر بخش ها می باشد.
این برنامه که به مدت یک هفته برای مردم حوزۀ غرب شهر هرات برگزار شده بود، در فرجامین روز، با دعائیۀ مفتی محمد سرور مسؤول دارالعلوم هرات، در عالمی از سوز و گداز، پایان یافت.
والله الموفق و هو هادی السبیل