گروپ رسانه ای اصلاح/ نعمت الله عزیزی
مجمع علمی علمای علمای افغانستان کنفرانس تحت عنوان ضرورت همبستگی امت اسلامی را در در مسجد حاجی عبدالرحمن شهر کابل با اشتراک وسیع علمای دینی و مردم دایر گردیده بود.
مولوی عبدالصبور حقانی رییس مجمع علمی علمای افغانستان در خطاب به اشتراک کننده گان به ضرورت جدی همبستگی در بین امت اسلامی و بخصوص در ملت افغانستان تاکید کرد.
و افزود که دانستن دین مشکلات زیاد مردم را رفع خواهد ساخت و به گفته وی باید مضامین اسلامی در مکاتب، مدارس و پوهنتون ها زیاد شود تا مرد دین خود را بداند، ریسس مجمع علمی علمای افغانستان همچنان در خطاب به حکومت گفت که باید برای وحدت ملت تلاش کند ولی به باور وی، عدل و برابری تنها راه وحدت در ملت است.
نصیر احمد نویدی رییس شورای مرکزی جمعیت اصلاح افغانستان وضعیت روان ملت افغانستان را اسفبار خواند و تاکید کرد که باید در مقابل این وضعیت صدای خود را بلندی کنیم.
این مسؤول بلند پایه جمعیت اصلاح در چند نکته پیام خود را خلاصه کرد و گفت:
1- مردم و ملت افغانستان مشترکات زیاد دارد وهیچ کس ما را به اساس سیاست ها، قوم، سمت و مذهب از هم جدا کرده نمی تواند.
2- جنگ موجود جنگ بیگانگان و تحمیل شده است و دیگر ما به ستوه آمده ایم و باید برای صلح تلاش شود و از مردم خواست که با داعیه صلح بپیوندیم.
3- افغانستان ملکیت چند تن نیست که به هر طور که بخواهد عمل بکند ملت افغانستان صاحب اصلی تمام دارای های این کشور است.
آقای نصیر احمد نویدی در خطاب به حکوم گفت: که بعضی تصرفان و برنامه های حکومت فعلی برای بعضی ها جرئت داده است که علیه علما، عقاید و ارزش های مردم افغانستان زبان درازی کند.
وی تاکید کرد که نباید تجربه های ناکام گذشته تکرار شود و به گفته وی، چندی قبل کمونیست های میخواست هویت، ارزش ها و تاریخ این کشور را تبدیل کند که به ناکامی ابدی پیوست.
رییس شورای مرکزی جمعیت اصلاح افغانستان تصریح کرد که پاسبانی و دفاع از ارزش های دینی و ملی وظیفه ای حکومت است و اگر نمی داند باید خود را بفهماند.
آقای نویدی افزود: پیام ما به دین ستیزان اینست که باید مطالعه کند و اگر لیاقت مطالعه را ندارد باید از دیگران بپرسد که آیا دین ستیزی و سیکولریزم و دیگر بی دینی ها در این کشور کامیاب شده می تواند؟ وی تصریح کرد که سالها با اسلام سپری کردیم و با این دین خواهیم ماند.
رییس شورای مرکزی جمعیت اصلاح افغانستان در باره حمایت از ثقافت اسلام گفت: “ثقافت اسلامی بهای خون یک و نیم میلیون شهید در کشور است.” وی تاکید کرد که ما از ثقافت اسلامی حمایت و دفاع می کنیم و از مردم هم در این مورد حمایت خواست.
مولوی عنایت الله بلیغ رییس مجمع تنسیق علمای افغانستان و خطیب مسجد پل خشتی در مثال های مختلف به اخلاق حمیده اسلامی اشاره های کرد و به پایداری، صبر، تحمل و مقاومت تاکید کرد.
حجت السلام سید محمد هادی هادی رییس حزب وحدت اسلامی افغانستان هم به وحدت امت اسلامی تاکید کرد و وضعیت امت اسلامی و ملت افغانستان اشاره را تأسف بار خواند و مردم را در این مورد به پایداری دعوت کرد.
گل الرحمن قاضی رییس شورای صلح و نجات افغانستان هم به حاکم شدن صلح در کشور تاکیده کرده و در این مورد از تلاش های خود اطمینان داد.
قابل ذکر است که اخیراً در مقابل ثقافت اسلامی در پوهنتون های بحث های داغ صورت گرفت که گویا مردم را به افراط گرایی دعوت می کند از سوی هم جنگ جاری و گرفتن جوانب مختلف و وسیع شدن آن هم در کشور نگرانی های جدی را به وجود آورده است.
قطعنامه:
1. رجوع به خداوند متعال و ترک گناه و معصیت بهطور فردی و اجتماعی
2. تاکید بر ضرورت وحدت و همبستگی میان مسلمانان و ترک اختلاف و تفرقه
3. تاکید بر مبارزه علیه عصبیتهای قومی، زبانی، سمتی و مذهبی
4. دعوت به استحکام و تقویت وحدت و یکپارچگی میان علمای امت اسلامی
5. دعوت ملت مسلمان افغانستان، به استحکام وحدت و اخوت اسلامی.
6. تاکید بر قطع جنگ و خونریزی در کشور و آغاز مذاکره و مصالحهی بین الافغانی
7. تاکید بر حمایت و حفاظت مساجد و مدارس دینی در کشور و تلاش برای بهبود آنها
8. حمایت از مضمون ثقافت اسلامی در پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی کشور
9. تاکید بر مبارزه علیه مفاسد و منکرات اخلاقی و اجتماعی.
10. تاکید بر ضرورت تطبیق عدالت اجتماعی و مبارزه با ظلم و بیعدالتی.
11. تاکید بر حفاظت و صیانت جان، مال و کرامت و حقوق انسانی و شرعی شهروندان اعم از مرد و زن.
12. تاکید بر استقلال عام و تام کشور و قطع مداخلات خارجی در امور افغانستان.
13. مبارزه با فساد اداری و مالی و حفاظت از بیت المال و داراییهای ملی.