زندگی هر یک از ما سرشار از فراز و نشیب های متعددی است که برخی از آنها با کمی تلاش حل می شود و برخی نیاز به وقت و انرژی بیشتری دارد، هنگام عبور از گردنه های دشوار زندگی لازم است به خودمان انرژی و امید بدهیم؛ چون امید، به زندگی مان سروسامان داده و نیروبخش می باشد و امروزه تعدادی از مسلمانان به ناامیدی و سردرگمی دچار شده اند؛ لذا باید بخاطر بهبود زندگی و تلاش برای آینده درخشان، امید داشته باشیم و در جامعه خویش امید بکاریم.
بدین منظور، بخش تربیت زون غرب جمعیت اصلاح، اجتماع تربیتی دو روزه ی تحت عنوان (باید امید داشت، باید امید کاشت) در 4 و5 اسد تدویر نمود.
برنامه با گردانندگی سید مسلم لبیب و تلاوت قاری فرمان شکیبا آغاز گردید و در ابتداء، استاد عبدالباری قانت معاون زون غرب جمعیت اصلاح به ایراد صحبت پرداخته و در مورد مژده های پیروزی صحبت مختصری ارایه نموده و به امیدواری اشتراک کننده ها افزودند.
سپس انجینیر جلیل احمد پویا در مورد اهداف و آداب اجتماع تربیتی صحبت نموده و اهداف و آداب اجتماع تربیتی را این گونه بر شمردند: رشد فکری، رشد تنظیمی، رشد روحی، ایجاد انگیزه دعوتی، تفریح سالم، سمع و طاعت، رشد روحیه کار جمعی، شناخت و تعارف و تنظیم وقت.
سخنران دیگر اجتماع تربیتی استاد ضیاءاحمد فاضلی مسؤول مدرسه احیاء العلوم بوده و در مورد روحیه و عاطفه دعوتگری صحبت نموده و تأکید نمودند که باید همه ما این روحیه و عاطفه را داشته باشیم که به خاطر نشر و پخش ارزش های اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.
در بخش دیگری از برنامه استاد محمد عاطف مسوول زون شمال جمعیت اصلاح و رئیس پوهنتون سلام قندوز به ایراد صحبت پرداخته و در مورد جایگاه امید در آموزه های اسلامی و ضرورت امروزی صحبت همه جانبه و عالمانه ارایه نموده و بیان داشتند که دین ما نظام امیدواری است و یأس و نا امیدی خلاف شریعت اسلامی بوده و از نظر اسلام مردود می باشد و ما باید نسبت به آینده کشور خویش امیدوار بوده و برای آبادی و سازندگی مادی و معنوی آن کوشا باشیم.
در روز دوم برنامه میزگردی تحت عنوان ( چیستی تکفیر، عوامل و پیامد ها و قواعد آن ) به گردانندگی استاد فریدون فرحت مدیر شعبه دوم آینده سازان و مشارکت استاد محمد عاطف، مولوی سید عبیدالله عبید، استاد عبدالواجد فروتن و استاد محمد نعیم مسلم راه اندازی شده که در آن مسئله تکفیر به خوبی شگافته شده و عوامل و پیامد های سوء آن مورد بررسی قرار گرفته و این که چه کسی حق صدور حکم تکفیر را دارد و در چارچوب چه قواعد و ضوابطی باشد؟ به تفصیل صحبت گردید و در پایان به پرسش های اشتراک کننده ها پاسخ داده شد.
قابل یادآوری است که درین برنامه مفید و ارزشمند سرودها و کلیب های امیدوارکننده، دکلمه اشعار، سراییدن سرود، نمایشنامه های جالب و دیدنی، مسابقات ورزشی و علمی و برنامه های منظم روحی نیز شامل بود که به جذابیت و نشاطات برنامه افزوده بود.
برنامه در فضای مملو از صفا و صمیمیت و برادری ایمانی با دعائیه مولوی صاحب محمد عمر صالحی استاد دارالعلوم جامع شریف به پایان رسید.