گزارش: بصیراحمد دانشیار بختیار
انجمن اخلاق و معرفت -دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان هرات- روز پنجشنبه دوم عید، با حضور گسترده اعضا و هوادران جمعیت اصلاح، طی محفل باشکوهی از ایام خجسته عید تجلیل نمود.
این محفل با حضور مسوولان جمعیت اصلاح افغانستان، استادان پوهنتون هرات، دانشجویان و جمع کثیری از جوانان و نوجوانان برگزار شد.
عبدالباری قانت، استاد پوهنتون هرات، نخستین سخنران این همایش، ضمن تبریکی ایام شریف عید و به امید قبولی طاعات و عبادات مسلمانان، وضعیت جهان اسلام را مورد ارزیابی قرار داد و نگرانیاش را ابراز داشت.
وی تاکید ورزید که موجودیت امنیت نسبی در کشور مایه شکران و امیدواریست و این سبب شده تا داعیان الی الله به نحو موثری بتوانند به امور دینی خویش گامهای ارزشمندی بردارند.
در کنار این موارد تاکید داشتند که مردم افغانستان، دستاوردهای بزرگی را در حال کمایی هستند، از جمله بند سلما، پروژه تاپی، کاسا یک هزار و پروژه های عام المنفعه دیگر که اینها در تقویت و روحیه بخشیدن به شهروندان این کشور نهایت موثر است.
وی ضمن خشنودی و پر اهمیت خواندن فعالیت های جمعیت اصلاح افغانستان- دفتر ساحوی هرات، انجمن اخلاق و معرفت – تاکید ورزید که باید ما به اطراف مان نگاهی داشته باشیم و فعالیت های خویش را در ترازوی سنجش بگذاریم و مطالعه کنیم تا چه اندازه مسوولیت پذیر هستیم و چقدر مسوولانه عمل نمودیم. وقتی اطرافیان مان را مطالعه میکنیم، درمی یابیم که مسوولیت مان به مراتب دشوار تر و طولانی تر است، زیراکه جامعه اسلامی مان نیاز به تلاش، ایثار و از خود گذری دارد.
دستاوردهای بزرگ در هرات را مایه فخر و خوشحالی تلقی نموده از برگزاری مراسم دینی بگونه فراگیر، به اعتکاف نشستن جوانان در هرات، تنها در یک مسجد(خرقه مبارک) 173 تن به اعتکاف نشستند، طولانی ترین سفره افطاری در هرات( تقریبا هفت هزار شهروند اشتراک کردند)و شور و اشتیاق جوانان به نمازها و مساجد؛ ستایش نموده و بزرگترین امید و نوید جامعه اسلامی عنوان کرد.
قانت افزود: نباید اختلاف دیدگاه ها و سلایق سبب شود تا ما از همدیگر دور شویم، بلکه اختلاف دیدگاه در میان برخی از بزرگان دین از جمله خلفای اسلامی نیز وجود داشته و هرگز این اختلاف دیدگاه ها سبب دوری شان و کینه توزی نگردیده بلکه همیش قصد خیر و نیکی را نسبت به همدیگر داشتند.
وی با اشاره به سخن سیدجمال الدین افغان که چهار مشکل( خوش گذرانی، ترس از مرگ، حب دنیا و دوری از دین) را در جوامع برجسته میسازد تاکید نمود که تا زمانیکه ما غفلت، جهالت، هوای و هوس را از خود دور نسازیم مشکلات جامعه اسلامی خویش را برچیده نمی توانیم.
آخرین بخش سخنرانی استاد را همانا تقویت رابطه مسلمانان به الله ج تشکیل میداد وتاکید داشتند که پیامبران الهی نیروی شانرا از الله می گرفتند، همین علت سبب شده بود تا از کسی بیم نداشته باشند و تا زمانیکه ماهم رابطه خویش را با الله مستحکم و قوی نسازیم کار مان و دعوت مان موثر و اثر بخش نخواهد بود.
حضور جوانان و نوجوانان و اطفال در برنامه؛ تنوع و جذابیت همایش را چند برابر ساخت. جابر سبحانی، رووفیان، شجاع و اسراء جان… کسانی بودند که در بخشی از همایش: سخنرانی، دکلمه و مجری نمایش مناسبتی عید بودند.