کانفرانس با گردانندگی استاد محمد حبیب شعیل مسؤول شعبۀ کندز و تلاوت آیات چند از کلام الله مجید توسط نقیب الله ابراهیمی مسئول فرهنگی زون آغاز گردید.
بعداً محترم مولوی عبید الله نظری مسؤول مجمع علمی در زون شمال شرق پیرامون (دیدگاه شمولی جمعیت اصلاح در مورد اسلام) صحبت نموده گفت: جمعیت اصلاح افغانستان، اسلام را یک نظام انسان شمول و جهانی میداند که همه بخشهای زندگی را تحت پوشش دارد و یگانه راه حل برای تمام مشکلات فردی و اجتماعی در طول تاریخ بوده و میباشد.
همچنان اسلام خلاصۀ از تمام قوانینی است که الله “ج” در امتداد تاریخ به پیامبران بزرگوارش فرستاده است و با رسالت محمد خاتم (ص) تکمیلش نموده است. جمعیت اصلاح، اسلام را جوابگوی همه نیاز های بشری دانسته و سیاست را بخشی از دین میداند و هیچگاه در برابر انگیزۀ تجزیۀ دین از سیاست سکوت نخواهد کرد و همواره از اسلام کامل و کاستی ناپذیر دفاع خواهد کرد.
جمعیت اصلاح، در بین دنیا و آخرة توازن را حفظ نموده خلاصۀ اهداف خلقت انسان را در سه نکته (عبادت خدا، عمارت زمین و خلافت یعنی تطبیق نظام خدا در زمین خدا) میداند و باور مند است که اسلام به نفس، جامعه، حکومت و آبادی مادی و معنوی زمین توجه نموده است. بناءً جمعیت اصلاح در راستای تعمیق ارتباط ملت با خالق هستی با استفاده از وسائل مشروع تلاش خواهد کرد.
سپس تیم ترانۀ نجم کندز با سرکردگی قاری محبوب الله ثابت ترانۀ (با عزم آهنین) را زمزمه نمودند.
بعداً استاد محمد عاطف عضو هیئت رهبری و مسؤول جمعیت اصلاح در زون شمال شرق پیرامون (تمدن اسلامی، نیاز بشریت) صحبت نموده گفت: بشریت به تمدنی نیازمند است که زمین را به آسمان پیوند داده ربانیت را در ضمیر انسانیت زنده سازد، قلبها را سلیم ساخته عقلها را توجیه نموده در خدمت بشریت قرار دهد. و آن تمدن جز تمدنی اسلامی نخواهد بود؛ چون بشریت همه تمدنها را تجربه نمودند و جز قتل عباد و تدمیر بلاد خاطرۀ از آنها ندارند. پس برنامۀ جهانی خدا صدا میزند که کجاست انسانهای توانمند، اندیشمند و عدالت خواهی که برای تطبیق آن کمر همت بسته نمایند.
وی افزود: از ویژگی های تمدن اسلامی این است که همه مصالح بشریت را در نظر گرفته و قله های پیروزی را در دنیا و سعادت ابدی را در آخرت نصیب شان میسازد. تمدن اسلامی، انسانها را از بندگی طاغوتان فرعون صفت نجات بخشیده افتخار بندگی رب العالمین را نصیب شان میگرداند.
همچنان استاد عاطف، استفاده از سرزمین، استفاده از وقت، برخورداری از متخصصین متعهد، داشتن فرهنگ عالی، داشتن عقیدۀ سالم، توجه به اخلاق والای انسانی، تشویق به کسب علم و دانش، گذشت و بردباری و نهایة برخورداری از تطور تمدنی را از شرائط پیروزی تمدنها قلمداد نمود و مکلفیت دعوتگران را در سه نکته خلاصه نمود:
– مردم را با خدا ارتباط دادن.
– زدودن نفاق از زندگی.
– تلاش برای تحکیم نظام الهی در زمین خدا.
آخرین سخنران کانفرانس محترم استاد سمیع الله دانشیار عضو شورای مرکزی جمعیت اصلاح پیرامون (صلح و وحدت و دست آوردهای جمعیت اصلاح در این مورد) صحبت نموده گفت: غربیها گمان میکنند که بر اریکۀ تمدن تکیه زده بر سرنوشت ملتها حاکم اند و اسلام را یگانه تمدنی میدانند که در آیندۀ نه چندان دور جای نشین آنان خواهد شد. بناءً در حدّ توان تلاش میکنند تا یک چهرۀ خشن و در تضاد با تمدن، از اسلام نشان دهند. برنامه میریزند، وارد صف مسلمانان شده تفرقه ایجاد میکنند و ما را با هم میجنگانند تا جهالت ما را تمدن اسلامی وانمود کنند و جهانیان را از اسلام متنفر ساخته سیطرۀ خود را بر بشریت استوار سازند.
محترم دانشیار، صلح را یگانه راه حل خواند و رفتن بسوی صلح را فریضۀ شرعی و واقعی دانست و طرح جمعیت اصلاح را برای ثبات در کشور، در نکات ذیل خلاصه نمود:
مشروعیت سیاسی، مشروعیت قانون، مشروعیت نهاد ها و سازمانهای دولتی، مشروعیت رهبران سیاسی و مشروعیت پیمانها و سیاست های ویژه.
اوهمچنان جمعیت اصلاح را یک جریان تمدنی دانست که شورائیت، تربیت، نقد و محاسبه ، شفافیت مالی، قیادت دورانی و
فهم شامل و کامل از اسلام را با خود دارد.
برنامه با دعائیۀ محترم مولوی صاحب خوش محمد وکیل شورای ولایتی کندز پایان یافت.