گردش در فضای سبز بهاری و استشمام بوی خوش گل های تازه شگفته، باعث ایجاد آرامش روحی شده و عظمت آفریدگار توانا را متجلی می سازد؛ چه قدر نیازمند تفکر به این هستی زیبا هستیم تا رابطه بین زمین و آسمان را در زندگی خویش نهادینه سازیم.
بدین منظور مجمع علمی علمای افغانستان – زون غرب، رحله تربیتی را به روز هشتم ثور در یکی از قریه های زیبای ولسوالی کرخ راه اندازی کرد که جمعی از علماء و دانشمندان و طلبه های علوم دینی در آن شرکت کرده بودند.
درین رحله در پهلوی برنامه های متنوع تفریحی و ورزشی، مولوی سید عبیدالله استاد پوهنتون هرات در مورد نقش علماء در تغییر صحبت مفصل و همه جانبه نموده و نقش علماء در ایجاد تغییر و دگرگونی در طول تاریخ را بر شمرده و تأکید کردند که در ایجاد تغییر مثبت و منفی نقش علماء همیشه بارز بوده است و بسا مواقع حکومت های مستبد و ستمگر نیز با استفاده و بهره گیری از علمای سوء مردم را فریب داده اند.
مولوی صاحب برخی صفات لازم برای عالم را این گونه بر شمردند:
زیرکی
استقلال و بی نیازی.
واقعگرایی و شناخت زمانه.
شناخت دسیسه های دشمنان اسلام.
فرق قایل شدن بین دین وسلیقه های شخصی.
اجتماعی بودن
ثابت کردن خیرخواهی به مردم.
…
در قسمتی از برنامه مولوی نجیبی کرخی خطیب مسجد جامع شیخ الاسلامی مرکز ولسوالی کرخ صحبت مختصر و مفیدی داشته و به سنگین بودن و مهم بودن مسؤولیت علما که همانا وراثت از پیامبران می باشد، اشاره کرده و بیان داشتند که علما همانند طبیبان اند و باید مریضی های جامعه را شناخته و به تداوی مناسب درد های جامعه بپردازند.
در قسمت پایانی رحله، مولوی نظام الدین عرفانی استاد دارالعلوم شاه ولی الله دهلوی به ایراد صحبت پرداخته و مشخصات افراد مختلف جامعه را به معرفی گرفته و روش تعامل دعوتگرانه با هریک از اقشار جامعه را به صورت علمی و مفصل بیان داشتند.
برنامه با دعائیه مولوی صاحب مستغنی به پایان رسید.