گزارش: وکیل احمد حنیف
از زمانی که رب العالمین بنی آدم را آفرید، برای هدایت و رهنمائی شان، پیامبری از پیامبرانش _علیهم السلام_ فرستاد؛ تا باشد این مخلوق با کرامت را به منزل مقصود رهنمائی نمایند. که در نهایت آخرین آئین و کتاب جاویدانی اش را بر خاتم پیامبران، (حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وسلم ) فرستاد.
پیامبری که رحمتی بود برای تمام هستی، و با آمدنش مسیر تاریخ را متغیر و دگرگون ساخت و فضای ظلمانی آن روزگار را نورانی و تابان نمود، و بشریت را از حضیض حیوانیت به مسیر انسانیت، و از لجنزار تباهی و هلاکت، بسوی ساحل نجات کشاند. شخصيتي که ویژگی ها و خصوصیات برازندة در وی نهفته است که وصف آن را نمی توان ابراز کرد.
اما چگونه می توان به صورتی درست وسنجیده از سنت و روش پیامبر محبوب مان ص پیروی کرد؟ ناگفته پیداست که پیروی درست از آن عزیز، در صورتی میسر است که از معلومات و شناخت کافی در مورد سیرت و زندگانی شان برخور دار باشیم. تأکید بر آشنائی و شناخت با سیرت رسول الله ص از آن جهت است که علاوه بر قرآن کریم، همین روش عملی رسول اکرم ص بود که مومنان معتقد و فداکار و داعیان و مجاهدانی پرتلاش و خستگی ناپذیر پرورانید که با جهاد و دعوت شان اسلام جهانی شد.
بدون شک امروزه امت اسلامی و ملت عزیز ما بیش از هر زمانی دیگر، به فهم صحیح و شناخت همه جانبة سنت و سیرت رسول اکرم ص و الگو پذیری عملی آن نیازمند است.
به همین جهت دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان در هرات ( انجمن اخلاق و معرفت ) به منظور پر بار شدن و استفاده بهینة تعطیلات زمستانی محصلین، متعلمین و عموم شهروندان متدین هرات اعم از خواهر و برادر، دورة یک هفته ای سیرت رسول الله ص را در مسجد جامع خرقه مبارکه، سر از تاریخ 28 قوس تا 4 جدی 1394 برگزار نمود که الحمد لله مورد استقبال عموم شان قرار گرفت.
مباحث اصلی این هفته، که از اهمیت وویژگی های سیرت نبوی ص تا حجة الوداع ورحلت پیامبر ص بود همه روزه توسط استاد بزرگوار عبدالقدیر صالحی ارایه می گردید .
همچنین همه روزه قبل از درس اصلی درس فرعی دیگری نیز به مدت 20 دقیقه توسط استادان پوهنتون وعلمای شهر ما به شرح زیر ارایه می شد .
1- شخصیت پیامبر ص از بعد اخلاقی، توسط مولوی صاحب عبدالقدوس امینی استاد دارالعلوم جامع شریف .
2- روش پیامبر ص درخانواده ، توسط مولوی صاحب خلیل الله محمدی خطیب مسجد جامع امام الانبیاء.
3- وظیفه ما درقبال پیامبر ص توسط مولوی صاحب عبدالعزیز فایض مدیر دارالعلوم شاه ولی الله دهلوی .
4- پیامبر ص به عنوان رحمتی برعالمیان ، توسط مولوی صاحب عبدالبصیر صدیقی خطیب مسجد جامع اویس قرنی .
5- شخصیت پیامبر ص ازبعد اجتماعی ِ، استاد سید عبدالله خلیق .
6- سنت پیامبر اکرم ص ، توسط استاد ضیاء احمد فاضلی ، مدیر مدرسه احیاءالعلوم .
همچنین در آخرین روز این هفته، کنفرانس تحت عنوان « اجتماع دوست داران پیامبر ص » بعد از اقامه نماز جمعه با حضور داشت شمار زیادی از علماء، اساتید پوهنتون، محصلین و سایر اقشار متدین هرات اعم از خواهر و برادر، برگزار گردید.
کنفرانس مذکور به گردانندگی احمد صمیم منیب و تلاوت آیات ملکوتی کلام الله مجیدتوسط قاری صاحب نوراحمد احمدی، آغاز گردید. متعاقب آن محترم استاد عبدالقدیر صالحی مدرس این هفته، آخرین درس این دوره را با زبان شیوا، که شامل غزوات ،« حجة الوداع» و چگونگی رحلت رسول اکرم ص بود ارائه نمود. ایشان توصیه های که رسول الله ص در خطبة تاریخی « حجة الوداع» به امت نمودن را به بحث گرفته و بر اهتمام و التزام همه جانبة امت اسلامی، به تمامی آنها و مجموع سنت و سیرت رسول الله ص تأکید نمود.
محترم مولوی صاحب سیدعبیدالله استاد پوهنتون هرات یکی دیگراز سخنرانان این کنفرانس، مباحثی درمورد اولین وآخرین آیاتی که به پیامبر ص نازل شده است ، مسوولیت سنگین بار دعوت ووحی آسمانی برپیامبرص ومسوولیت ووظیفه ما به عنوان امت پیامبر ص درمقابل جاهلیت امروز ، ارایه نمودند واین محفل نورانی نیز باداعیه مولوی صاحب بزرگوارختم گردید .