گروپ رسانه یی اصلاح- نعمت الله عزیزی
” عمر تبلیغ و اطلاع رسانی با عمر بشر یکسان است.” دکتور عبدالصبور فخری رئیس جمعیت اصلاح افغانستان، ضمن سخنرانی در کنفرانسی تحت عنوان:” رادیو صدای اصلاح، نظری برگذشته و آینده ” که از جانب بخش نشرات وفرهنگی جمعیت اصلاح راه اندازی گردیده بود، اظهار داشت.
دکتور فخری همچنان با اشاره به سیر تاریخی کار اطلاع رسانی افزود که انسانها در طول تاریخ نیاز به برقراری ارتباطات داشته اند که در اداوار مختلف به شیوه های متفاوت این نیازمندی خود را مرفوع ساخته اند.
وی به این باوراست که هر چند شکل رسانه ها به مرور زمان تغییر کرده است ولی جایگاه و اعتبار خود را در جوامع مختلف از دست نداده است.
به نظر دکتور فخری وقتی که می خواهیم در جامعه تغییر مثبت بیاوریم باید مردم را آگاه ساخته و برای رسانه جایگاه خاص آنرا در جامعه دریابیم.
رئیس جمعیت اصلاح افغانستان با انتقاد از کار بعضی رسانه ها می گوید که در گذشته هم در خارج از کشور رسانه های خارجی و داخلی بعضی اوقات وضعیت افغانستان را تا حدی وخیم نشان می دادند که مردم فکر می کردند، که اصلاً افغانستان جای زنده گی کردن نیست.
این استاد پوهنتون کابل و رئیس جمعیت اصلاح افغانستان همچنان می افزاید که با در نظر داشت اهمیت رسانه ها جمعیت اصلاح افغانستان هفت سال قبل رادیوصدای اصلاح را در کابل تأسیس کرد که هرچند شاید کمی و کمبودی در کار شان وجود داشته ولی اخلاص و صداقت در کارشان موجود بوده که اصل مهم در کار رسانه ای است.
رئیس جمعیت اصلاح افغانستان در ادامه صحبت های خود اظهار داشت که یکی از چندین وظیفه رسانه ها ،کار تربیت و دعوت است، که در رسانه های دیگر وجود نداشته و یا بسیار اندک بوده ولی رسانه های جمعیت اصلاح به آن توجه بیشتر کرده اما به باور دکتور فخری این موضوع، به این معنا هم نیست که این کار کفایت می کند بلکه در مقابل رسانه های که برای تخریب افکار عامه کار می کند باید کار بیشتر صورت گیرد.
از سوی دیگر استاد عبدالظاهر حمیدی رئیس بخش نشرات و فرهنگی جمعیت اصلاح افغانستان،ضمن صحبت های خود در این کنفرانس، با اشاره به اهداف کار رسانه های این نهاد که همانا رساندن فهم درست از اسلام است، افزود: “تغییرات مثبتی که در جامعه افغانستان به وجود آمده ، جمعیت اصلاح افغانستان و رسانه های اصلاح در آن نقش مهم داشته است.”
این استاد پوهنتون سلام و مسؤول بخش نشرات جمعیت اصلاح افغانستان می گوید که کار در رسانه های اسلامی و دعوتی در حقیقت حیثیت جهاد بزرگی را دارد و باور دارد که کار بعضی رسانه ها مردم را به جهاد رسانه یی وادار ساخت.
این مسؤول جمعیت اصلاح افغانستان باور دارد که تأسیس رادیو صدای اصلاح تغییرات مثبتی در رسانه ها و افکار عامه مردم کشور به وجود آورده است که به گفته وی رادیو اصلاح فضای مزخرفی را که توسط رسانه ها به وجود آمده بود، دگرگون ساخت.
عبدالظاهر حمیدی همچنان می افزاید که جمعیت اصلاح با تأسیس رسانه های مختلف مبارزه بزرگ علیه تجاوز فرهنگی و رسانه یی انجام داده است.
محمد مصطفی نوید مسؤول بخش انسجام رادیو های اصلاح در سخنرانی افتتاحی خود در این کنفرانس از اهمیت رادیو ها در رسانیدن پیام دعوتی و دینی به مردم صحبت کرد و یاد آور شد که بنا بر همین اهمیت کار رادیو ها است که جمعیت اصلاح افغانستان برعلاوه کابل پایتخت درچهار ولایت دیگر کشور(ننگرهار،بلخ،کندزو بغلان) سلسله نشرات رادیو اصلاح را گسترش داد.
مصطفی نوید به گونه خلاصه از برنامه های موجود در رادیو صدای اصلاح کابل یاد آوری کرد و از گسترش برنامه ها و گسترش فعالیت های رادیویی به سایر ولایات کشور پس از دیجیتلی شدن نشرات رادیو کابل نیز صحبت کرد.
در ادامه برنامه رحیم الله حریفال سرپرست رادیو صدای اصلاح کابل در باره گذشته این رادیو صحبت کرد و در مورد برنامه های آن معلومات مختصر ارائه کرد.
وی گفت اظهار داشت که در طول سالهای گذشته رادیو صدای اصلاح ۶۹۰۰ برنامه زنده، ۳۳۲۵ برنامه ثبتی، ۳۴۰ حدیث روز و ۴۰۰ سخن شب را که از طریق تیلفون های همراه به مردم ارسال شده است، نشر کرده است.
آقای حریفال همچنان می گوید که رادیو اصلاح با داشتن آرشیفی که دارای ۱۵۰۰ ترانه، ۲۰۰ کلپ و بیش از ۵۰۰ تلاوت های کوتاه، ترجمه و تفسیر قرآنکریم به زبان های پشتو و دری، سیرت نبی صلی الله علیه وسلام، سیرت صحابه و سیرت صحابیات و بیش از ۱۰۰۰۰ تقریر های مختلف به زبان های پشتو و دری، ثبت آموزش نماز، ثبت پیام های اصلاح و دروس مشکات (حدیث شریف) می باشد.
این مسؤول رادیو صدای اصلاح می گوید که بعضی برنامه های اختصاصی را در بعضی روزهای خاص هم داشتیم.
آقای حریفال در مورد دست آورد های رادیو اصلاح گفت که رادیو صدای اصلاح در کابل به یک مرجع دینی مبدل شده است، همچنان در تشویق مردم به فراگیری علوم دینی، تصحیح قرائت، سهم گیری در کمپاین های جمع آوری کمک ها، در مبارزه با فساد اداری و همچنان درنگهداری وحدت ملی و دوری از تعصب های قومی و زبانی رادیو صدای اصلاح نقش مهم داشته است.
در ادامه کنفرانس مسؤولین بخش های مختلف رادیو صدای اصلاح کابل به نوبه خود از برنامه های جدید خود خبر دادند و تاکید داشتند که شنونده گان عزیز در شش ماه آینده شاهد تحولات زیادی در نشرات رادیو خواهند بود.
در خلال این کنفرانس جمشید هاشمی استاد پوهنتون و یک تن ازمسؤولین شرکت تلفونی بلوسونیک در مورد اهمیت رسانه های اجتماعی صحبت کرد و تاکید داشت که باید برای کار دعوتی و تربیتی از رسانه های اجتماعی استفاده اعظمی صورت گیرد.
پروگرام با دعاییه مولوی مظهر الدین فایز مسؤول زون مرکز جمعیت اصلاح و استاد پوهنتون تعلیم و تربیه کابل اختتام یافت .
قابل ذکر است که رادیو صدای اصلاح بار نخست در ماه اسد سال 1387 ه ش در کابل نشرات خود را آغاز کرد که در حال حاضر با نشرات 16 ساعته خود در آسمان رسانه های افغانستان جایگاه خاص خود را دارد و به حیث یک مرجع دینی و اجتماعی نزد مردم کشور اهمیت دارد. پایان