گروپ رسانه یی اصلاح- رحیمزی
ضمن محفل یاد بود از نود و ششمین سالروز استرداد استقلال کشور:
یاد آوری از قهرمانی نیاکان ما ،برای ترسیخ مفاهیم آزادی در ذهن نسل های آینده ضروری پنداشته شد.
سخنرانان برنامه بزرگداشت از نود وششمین سالروز استرداد استقلال کشور که از جانب زون مرکز جمعیت اصلاح افغانستان تدویر یافته بود، از مبارزات آزادی خواهانه مردم افغانستان علیه استعمار انگلیس و استعمار سرخ شوروی سابق ،ستاسیش بعمل آورده و روی عوامل و علت های که همواره باعث سلب آزادی و خودمختاری مردم افغانستان می گردد، بحث نمودند.
به همین گونه هرسه سخنران این برنامه ، روی این نکته اتفاق نظر داشتند که تجلیل از پیروزی های گذشته و یاد آوری از قهرمانی های نیاکان ما ونسل های گذشته، برای ترسیخ مفاهیم آزادی و استقلال در اذهان نسل جوان و نسل های آینده این مرز و بوم ضروری پنداشته می شود.
در این محفل که به اشتراک ده ها تن ازاعضا وهواداران جمعیت اصلاح، محصلین، استادان و کارمندان دولت وموسسات غیر دولتی بتاریخ 28 اسد 1394 در تالار سید جمال الدین افغان واقع دفتر ساحوی خوشحال خان جمعیت اصلاح تدویر یافته بود، دکتور عبدالصبور فخری رئیس جمعیت اصلاح افغانستان، شیخ القران مولوی عبدالصبور رئیس مجمع علمی علمای افغانستان و مولوی شهزاده شاهد عضو ولسی جرگه و عضو شورای عالی صلح افغانستان روی جوانب مختلف تجلیل از سالروز استرداد استقلال افغانستان به سخنرانی پرداختند.
دکتور عبدالصبورفخری که اولین سخنران این محفل بزرگداشت از سالروز استرداد استقلال کشور بود، روی علل وعوامل تجاوز های پیهم ابرقدرت ها بر خاک افغانستان ومبارزه و مقاومت مردمی علیه آن صحبت نموده به برشماری عواملی پرداخت که به دلیل آن ، استقلالیت مردم افغانستان گاه ناگاه سلب می گردد.
موصوف در خلال صحبت های خویش اظهار داشت که جهل و نادانی ، اختلافات درونی ، قلت وطن دوستی و برخی موارد دیگری را به حیث عوامل سلب استقلال مردم افغانستان در طول تاریخ اخیر افغانستان بر شمرد وبا استناد بر احادیث نبوی صلی الله علیه وسلم بر محبت و دوستی با وطن تأکید نمود.
دکتور فخری از جمله عوامل دیگر سلب آزادی و خودمختاری افغانها توسط دیگران را موجودیت کشمکش ها ومعامله گری ها بین مردم کشور بیان نمود اظهار داشت که متاسفانه فضای کشور ما مملو از معامله گری است و اگر نتوانیم بگوییم که همه سیاست مداران ما معامله گر استند،می توانیم بگوییم که اکثریت سیاست مداران ما معامله گر استند.
رئیس جمعیت اصلاح افغانستان این تحلیل را دقیق نمی داند که افغانستان به دلیل موقعیت جیوپولیتیکی خود همیشه مورد تجاوز ابر قدرتان واقع می گردد واظهار داشت که کشورهای دیگری هم استند که موقعیت جیوپولوتیکی بهتری نسبت به افغانستان دارند ولی همیشه با این سرنوشت مواجه نیستند.
همچنان مولوی شهزاده شاهد عضو هیأت رهبری شورای عالی صلح وسخنگوی این اداره وعضو ولسی جرگه ضمن سخنرانی مفصلی روی ارزش واهمیت آزادی و خومختاری اشاره داشت و اظهار داشت که گام برداشتن برای آزادی و خود مختاری از جانب هرکسی و درهر زمانی که باشد، گام نیکو وقابل ستایش است.
مولوی شهزاده شاهد اظهار داشت که باید بخاطر همین امر وبرای اینکه بتوانیم ارزش قربانی های را که نیاکان ما بخاطر اخذ استقلال و آزادی این مرز و بوم تقدیم نموده اند، باید از همه واقعات وقیام های آزادی خواهانه مردم کشور باخبر بود و به قهر مانان آزادی ارج گذاشت.
این عضو ولسی جرگه وسخنگوی شورای عالی صلح همچنان ابراز داشت یاد آوری کرد که افغانها همیشه پیش گام و پیش قدم راه استقلال و آزادی سایر کشور ها بودند، در هنگام تجاوز انگلیس ها بر افغانها نیز تصور نمی رفت که کشوری بتواند از آن آزادی خود را بدست بیاورد، ولی پس از استقلال افغانستان از آن ، کشور های زیادی از آن امپراطوری استقلال وخود مختاری خود را بدست آوردند وهمچنان هنگامی که افغانستان استقلال وخود مختاری خود را از شوروی سابق بدست آورد، باعث شکست و ریخت همه امپراطوری شوروی در جهان گردید.
سخنران سومی وآخری این برنامه یاد آوری از استرداد استقلال افغانستان شیخ القران مولانا عبدالصبور رئیس مجمع علمی علمای افغانستان بود، که بیشتر روی تصور واهمیت شرعی ودینی واژه استقلال و آزادی صحبت کرد.
مولانا عبدالصبور ضمن صحبت های خود گفت که دین مقدست اسلام بنده گان خداوند را از بنده گی انسانهای همانند شان رهایی داده و آنها را بسوی بنده گی الله واحد ومتعال دعوت می نماید.
شیخ القران افزود: دین اسلام پیام حریت و آزادی را برای انسانها به ارمغان آورد تا مردم بتوانند در فضای آزاد تصمیم بگیرند ودر همین فضای آزاد بتوانند تصمیم بگیرند که بسوی کدام دین و آئین روی بیاورند.
مولانا عبدالصبور با ارائه مثال های از دوره صدر اسلام وهمچنان دوربعد از آن، گفت که محمد بن قاسم فاتح مشهور مسلمانان در اثنای فتح هند، تازه جوانی بود ولی توانست با تسخیر قلوب مردم هند به حدی برسد که بعداز رفتنش از سرزمین هند، پیروان آئین هندویزم ، بت های وی را برای پرستش ساختند و این عمل به قول مولانا عبدالصبور، حسن معامله محمدبن قاسم به حیث یک فاتح مسلمان را با مردم و رعایای سرزمین فتح شده نشان می دهد.
قابل یاد آوری است که محفل یاد بود از نودوششمین سالروز استرداد کشور که از جانب زون مرکزی جمعیت اصلاح در تالار سید جمال الدین افغان واقع خوشحال خان تدویر یافته بود، ساعت نه صبح با تلاوت آیاتی از قران مجید توسط جوانی به اسم ” عزالدین قسام” آغاز گردید و با دعای اختتامیه توسط دکتور فصیح الله عضو شورای مرکزی و مسؤول دفتر ساحوی کارته نو جمعیت اصلاح، ساعت یازده وسی دقیقه ظهر به پایان رسید.