روز پنجم اجتماع قرآن کریم در ساحۀ کارته نو شهر کابل
روز پنجم اجتماع قرآن کریم، که توسط دفتر ساحوی کارته نو- جمعیت اصلاح افغانستان راه اندازی شده است، با تلاوت آیاتی کلام الله مجید آغاز یافت.
پس از آن محترم مولوی عبدالله تالقانی مسؤول بخش علما در دفتر ساحوی کارته نو حدیث روز را که در مورد تلاوت قرآن کریم بود تقدیم حاضرین کرد.
بعداً شیخ القرآن مولانا عبدالصبور موضوع روز را که (رسم و رواج در پرتو اسلام) بود به طور جامع تشریح و بیان کرد.
او گفت: مسلمانان باید تمامی مسایل زنده گی خود را به اساس هدایات اسلام به پیش ببرند. الله و رسولش و اولو الامر که از مسلمانان باشد را اطاعت کنند. مسلمانان باید اعمال خود را باطل نکنند و پیامبر گرامی اسلام را در زنده گی خود اسوه و الگو قرار دهند و حدودی که برای مسلمانان تعیین گردیده است را رعایت کنند.
مولانا گفت: پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم در بعضی موارد خاموشی اختیار کرده است، این خاموشی برای فراموشی نیست بلکه به خاطر آسانی است و در آنها کنجکاوی باید صورت نگیرد.
بدعت گمراهی است و هر گمراهی در جهنم است. موصوف گفت: بدعت در عقیده و عبادات است، نه در هر کار. مباحات دایره و ساحۀ خود را دارد.
اسلام بعضی از رسم و رواج های را که قبل از اسلام موجود بود، منع کرد. از جمله: عرب ها رسم داشتند که در مراسم حج تجارت نمی کردند، اسلام عزیز امر کرد که حجاج می توانند در مراسم حج تجارت کنند.
یمنی ها رواج داشتند که به حج میرفتند با خود پول نمی بردند، اسلام امر کرد که توشه با خود داشته باشند تا از سؤال کردن خلاص شوند.
مولانا صاحب گفت: ما نباید به راه پدران خود برویم بلکه باید راه خدا و رسولش را تعقیب کنیم.
آنها به رسم و رواج های عروسی، جنازه، خیرات ها و غیره رواج های افغانی اشاره کرد و نکات خوب و بد آن را بیان کرد. او گفت اسلام عروسی را بسیار ساده ساخته، این ما هستیم که ازدواج را بالای خود سخت کردیم و رسم های نامطلوب و اضافه را با آن افزودیم. خواستگاری در اسلام می تواند از هر دو طرف صورت بگیرد. در غذای ولیمه نه باید اسراف صورت بگیرد. خیرات های که برای میت می کنند به این شکل اساسی در اسلام ندارد، اگر کسی غنی است و می خواهد خیرات کند باید آن را به یتیمان، بیوه ها و فقرا نه به شکل پخته بلکه به شکل خام بدهد تا جامعه از فقر رهایی یابد.
او گفت که در تجلیل از روزها و در طرز پوشیدن لباس باید با کفار تشابه نشود.
مجلس با دعائیه شیخ القرآن خاتمه یافت.
این اجتماع از ساعت 5 الی 6:30 صبح برای چهار روز دیگر الی 8 جوزا ادامه دارد.
از اهالی متدین کارته نو تقاضا می شود که در این اجتماع قرآنی شرکت کنند تا از فیض و برکت آن برخوردار شوند.