گزارش: کریمی
از زمانی که رب العالمین بنی آدم را آفرید، برای هدایت و رهنمائی شان، دین و پیام خود را بر پیامبری از پیامبرانش _علیهم السلام_ فرستاد؛ تا باشد این مخلوق با کرامت را به منزل مقصود رهنمائی نمایند که در نهایت آخرین آئین و کتاب جاویدانی اش را بر خاتم پیامبران، (حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وسلم ) فرستاد.
پیامبری که رحمتی بود برای تمام هستی، و با آمدنش مسیر تاریخ را متغیر و دگرگون ساخت و فضای ظلمانی آن روزگار را نورانی و تابان نمود، و بشریت را از حضیض حیوانیت به مسیر انسانیت، و از لجنزار تباهی و هلاکت، بسوی ساحل نجات کشاند. شخصيتي که ویژگی ها و خصوصیات برازندة در وی نهفته است که وصف آن را نمی توان ابراز کرد.
آری ! محمد مصطفی صلی الله عليه وسلم سر تاج کلیه اولاد آدم و تمام بنده گان مقرب الله متعال بوده، که الله رب العزت وی را برای ابلاغ و ادای بزرگ ترین رسالت و آئین جاودانی اش ( اسلام ) برگزید؛ آئینی که تا پایان این گیتی باقی بوده و پاسخگوی تمام نیازمندی های بشریت است. بدون تردید هر مسلمان به عنوان پیرو آن حضرت صلی الله عليه وسلم و به منظور نیل به سعادت دارین، خود را به تبعیت و پیروی از سنت و سیرة شان موظف می داند. اما چگونه می توان به صورتی درست و سنجیده از سنت و روش پیامبر محبوب مان صلی الله عليه وسلم پیروی کرد؟ ناگفته پیداست که پیروی درست از آن عزیز، در صورتی میسر است که از معلومات و شناخت کافی در مورد سیرت و زندگانی شان برخور دار باشیم. تأکید بر آشنائی و شناخت با سیرت رسول الله صلی الله عليه وسلم از آن جهت است که علاوه بر قرآن کریم، همین روش عملی رسول اکرم صلی الله عليه وسلم بود که مومنان معتقد و فداکار و داعیان و مجاهدانی پرتلاش و خستگی ناپذیر پرورانید که با جهاد و دعوت شان اسلام جهانی شد.
یدون شک امروزه امت اسلامی و ملت عزیز ما بیش از هر زمانی دیگر، به فهم صحیح و شناخت همه جانبة سنت و سیرت رسول اکرم صلی الله عليه وسلم و الگو پذیری عملی آن نیازمند است، تا با شناخت صحیح و اقتدای همه جانبه به منجی عالم بشریت از این وضعیت نابسامان و ذلت بار خود و همنوعان خود را رهانیده و به ساحل امن و نجات بکشانند. به همین جهت دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان در هرات (انجمن اخلاق و معرفت ) یکبار دیگر و به منظور پر بار شدن و استفاده بهینة تعطیلات زمستانی محصلین، متعلمین و عموم شهروندان متدین هرات اعم از خواهر و برادر، دورة یک هفته ای سیرت رسول الله صلی الله عليه وسلم را تحت عنوان « بهترین الگوی بشریت» در مسجد جامع خرقه مبارکه، سر از تاریخ 6 الی 12 جدی 1392 برگزار نمود که الحمد لله مورد استقبال عموم شان قرار گرفت. همچنین در آخرین روز این هفته، کنفرانس را نیز تحت همین عنوان بعد از اقامه نماز جمعه با حضور داشت شمار زیادی از علماء، اساتید پوهنتون، محصلین و سایر اقشار متدین هرات اعم از خواهر و برادر، برگزار نمود.
کنفرانس مذکور به گردانندگی محترم فرامرز عبده و تلاوت آیات ملکوتی کلام الله مجید، آغاز گردید. متعاقب آن محترم مولوی خلیل الله محمدی خطیب مسجد جامع امام الانبیاء ( مسجد سفید) پیرامون چگونگی تجلیل واقعی از پیامبرصلی الله عليه وسلم به ایراد سخن پرداخت. ایشان با اشاره بر اینکه از آنجاییکه الله متعال پیامبرصلی الله عليه وسلم را به عنوان بهترین و نیکوترین الگو در همه مقاطع معرفی می نماید؛ نباید بزرگداشت از پیامبرصلی الله عليه وسلم منحصر در یک روز، یا یک مقطع خاص و یا هم در جوانب ظاهری محض، باشد بلکه باید بدون افراط و تفریط در همه مقاطع و تمامی جوانب و شئون زندگی از پیامبرصلی الله عليه وسلم و سنت مطهرشان اتباع و پیروی نمود. در غیر آن رسالت ما در مقابل پیامبرصلی الله عليه وسلم با برگزاری برخی از مراسم که بخشی زیادی از آنها متغایر و حتی برخلاف سنت مطهر پیامبرصلی الله عليه وسلم هم است تمام نگردیده و کدام اثر مثبتی در دنیا و آخرت به ارمغان نمی آورد.
محترم حافظ القرآن استاد عبدالولی سلیم رئیس دارلحفاظ مرکزی هرات و مدرس این هفته، آخرین درس این دوره را با زبان شیوا، که شامل « حجة الوداع» و چگونگی رحلت رسول اکرم صلی الله عليه وسلم بود ارائه نمود. ایشان توصیه های که رسول الله صلی الله عليه وسلم در خطبة تاریخی «حجةالوداع» به امت نمودن را به بحث گرفته و بر اهتمام و التزام همه جانبة امت اسلامی، به تمامی آنها و مجموع سنت و سیرت رسول الله صلی الله عليه وسلم تأکید نمود.
در خاتمة این کنفرانس، محترم استاد سید عبیدالله استاد پوهنتون هرات نیز، ضمن معرفی مختصر جمعیت اصلاح افغانستان و تبیین اهداف از برگزاری چنین برنامه های پیرامون سیرت و شخصیت رسول الله صلی الله عليه وسلم ، استقبال پرشور اقشار مختلف، بویژه نسل جوان از چنین برنامه ها را مایه ای خرسندی و امیدواری خوانده، و از الله تبارک و تعالی توفیق مزید عمل را بر همه اشتراک کنندگان استدعا نمود. پایان بخش این کنفرانس دعائیه ای محترم الحاج مولوی عبدالحمید خطیب مسجد جامع خرقه مبارکه، در حق جهان و امت اسلامی بود.