گزارش: کریمی
از آنجا که هیولای رشوت، سود، اختلاس، حرام خواری، بی عدالتی، حق تلفی و سایر مفاسد مالی، اداری، اخلاقی، سیاسی و… دمار از روزگار ملت مومن ما بر آورده است!
احساس مسئولیت دینی و ملی در برابر این همه نابسامانی ها و ناهنجاری های مهلک و بحران آفرین، هر صاحب احساسی را بر آن می دارد؛ تا در برابر این وضعیت نامطلوب و بحرانی، مهر سکوت را در هم شکسته و در حد توان خویش، کمرِ همت برای رفع و دفع این بی بند و باری ها و حق تلفی های روز افزون بر بندد.
جمعیت اصلاح افغانستان با درک این مسؤولیت خطیر و به سلسلة برنامه-های اصلاحی خویش، هفته ای را تحت نام « هفتة مبارزه با رشوت و فساد اداری » در سر تا سر کشور در تاریخ 1- 7 سنبله 1393 راه اندازی نمود.
این برنامه به توفیق پروردگار متعال با شور و حماسه ای خاص در زون غرب به ویژه ولایت هرات در بخش های ذیل مؤفقانه اجراء گردید.
بخش آگاهی دهی و پیام رسانی:
مسؤولین و همکاران این بخش، پیام هفته را که در روشنی رهنمودهای دین مقدس اسلام ترتیب یافته بود از طریق نشر و پخش انواع پوسترها، بروشورها، پیام نامه های مساجد، موترهای تبلیغاتی سیار، ویژه برنامه های تلویزیونی و رادیویی، فیسبوک، پیامهای تلیفونی و… به صدها هزار هموطن رسانده و آنان را با خود همنوا و هم جهت گردانیدند.
بخش گروهها و هیئت های دعوتی:
مسؤولین و همکاران این بخش، با حضور در دوایر دولتی و خصوصی، با اراکین دولت، نمایندگان مردم، علماء، فعالان مدنی و سایر اشخاص متنفذ ملاقات نموده و مسئوولیت ایمانی و خطیرشان را در راستای مبارزه با فساد یادآوری کردند. همچنین با حضور در مؤسسات فرهنگی و تحصیلی، مراکز تعلیمی و آموزشی، مساجد و مکاتب، رستورانت ها، کلپ های ورزشی و… پیام هفته را رسانده، و آنان را متوجه این مسؤولیت بزرگ اسلامی و ملی نموده اند.
در روز جمعه 7سنبله، آخرین روز هفتة مبارزه با رشوت و فاسد اداری، اجتماع بزرگ و با شکوهی برای ابراز انزجار از حرام توسط انجمن اخلاق و معرفت دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان در هرات، تحت عنوان: « از حرام تا جهنّم » بعد از اقامه نماز جمعه در مسجد جامع خرقه مبارکه برگزار گردید.
اجتماع مذکور به گردانندگی استاد عبدالجلیل محمدی و تلاوت زیبای قرآنی در حالی آغاز گردید که در آن، صدها تن از طبقات مختلف جامعه اعم از علماء و اندیشمندان، متنفذین و روشنفکران، اساتید پوهنتون و محصلین، فرهنگیان و فعالان مدنی و سایر اقشار جامعه حضور یافتند.
در ابتدا محترم استاد عبدالباری قانت استاد پوهنتون هرات در مورد «زهر حرام و دوای آن» به ایراد سخن پرداخته و با استناد به آیات قرآنی و احادیث گهربار نبوی، پدیدة رشوت و فساد را از نظر دین مقدس اسلام کاملاً مردود و حرام دانسته و دوای این زهر مهلک را ایمان راسخ به الله متعال و مومن به اسلامی معرفی نمود.
در ادامه محترم سید فضل الله وحیدی والی هرات به ایراد سخن پرداخته و ضمن مؤثر خواندن این برنامه حضور با شکوه اقشار مختلف جامعه، مخصوصاً علمای کرام و جوانان هدفمند را در این اجتماع، مایة افتخار و امیدواری دانسته و وجود علماء و جوانانی را که برای اصلاح جامعه و محو فساد تلاش می کنند را تقدیر نمود.
سپس موضوع صحبت خود را بر محور نقش و پیامد التزام بر باورهای دینی، در رفع ناهنجارها و فایق شدن بر معضلات متمرکز نموده و ابراز داشت: که در طول تاریخ رمز قوت، آزادگی و پیروزی ملت مسلمان افغانستان بستگی به عقیده و التزام به دساتیر و ارزش های دینی و میهنی شان داشته است، چنانچه که ملت مسلمان و آزادة افغانستان به یُمن کلمه توحید و با جهاد فی سبیل الله ابر قدرتهای زمان را سر افگنده و ذلیل نمود، اما دشمنان این مرز و بوم به علت اهمال و بی توجهی زعمای کشور، و با عوض نمودن روش ها و ترفندهای نوین استعماری، مانع به ثمر رسیدن آرمانهای مقدس و متعالی این ملت مؤمن گردیدند، بگونه-ای که امروزه با تهاجم همه جانبه و ایجاد تفرقه، ترویج انواع فساد، فحشاء و منکرات و… در صدد تجزیه ناتوانی و پراکندگی اسارت و ذلت آن بوده و در این راستا تلاش جدی دارند.
در امتداد برنامه محترم قاری غلام محمد مصئون یکتن از قومندانان جهادی نیز، به ایراد سخن پرداخته و مبارزه با فساد و مفسدین را وظیفه و مسؤولیت همگانی دانسته و بر وحدت و انسجام همه اقشار جامعه در امر مبارز با این پدیدة شوم و تباه کن، تأکید نمود.
در ادامه محترم الحاج آقا صاحب سید عبدالرحیم عاصمی(خلیفه صاحب نوین) با بیانات عالمانة خویش، مبارزه با فساد و فساد کاران را یک مسؤولیت شرعی و ملی عنوان نموده و بر چگونگی مبارزه با آن روشنی انداخت.
سپس قطع نامه این اجتماع با بدرقة نعره های تکبیر از جانب مستمعین، توسط محترم استاد عبدالقدیر صالحی قرائت گردید.
در اخیر محترم دکتور نظام الدین نافع یکتن از علمای جید کشور و استاد پوهنتون بین المللی اسلام آباد، ضمن صحبت مختصر با دعاییة خویش، این اجتماع ایمانی را به پایان رساند. الله اکبر و لله الحمد