گزارش از: احسان الله رحمانی
عکس از: حمّاد
کورس سیرت النبی صلی الله علیه وسلم که از طرف دفتر ساحوی جمعیت اصلاح در بدخشان برای شش روز بتاریخ 26 دلو 1392 آغاز گردیده بود، بتاریخ 1 حوت 1392 خاتمه یافت.
محفل با شکوهی به مناسبت ختم دورهء سيرت النبی صلی الله علیه و سلم و مناسبت “هفتهء وحدت ملی و مبارزه با تعصّب” با اشتراک صدها تن از علماء دینی شهر فیض آباد و مشترکین این برنامه اعمّ از جوانان و نوجوانان خطّهء شهر فیض آباد برگزار گردید.
این محفل با تلاوت چندی از کلام وحدت آفرین الهی توسط قاری سید غفران آغاز گردید و سپس گرداننهء محفل مولوی عبد العلیم “خدّام” یکتن از علماء جیّد سرزمین بدخشان پس از مقدّمه چینی کوتاه شان در مورد موضوع این محفل، سخنرانان را یکی پس از دیگری عقب میز خطابه فراخواندند.
اولین سخنران محفل استاد صنعت الله جویا، استاد دانشگاه بدخشان بودند که سخنان شان را با معرفی تاریخ به وجود آمدن تعصّب، عوامل و نتایج آن آغاز نموده و بنیانگذار این عمل و خوی قبیح، ابلیس را معرفی نمودند.
استاد در ادامه گفتند: بوجود آمدن حکومت غاصب یهود در قلب امّت اسلامی و از بین رفتن رمز یکپارچگی مسلمین یعنی خلافت اسلامی نتیجهء تعصّب و قوم گرایی است.
و سپس گروه ترانهء دفتر ساحوی جمعیت اصلاح با آواز امیر محمد عزیزی و گروه همراهش ترانهء زیبایی را در میان مشترکین زمزمه کردند.
سپس استاد محمد عاطف به إرایهء سخن پرداختند. استاد از پیام وحدت قرآن به انسانها به حیث فرزندان یک زن و یک مرد یاد آوری نموده و در ادامه گفتند: آخرین نقطهء حماقت این است که یک انسان معیار برتریت را در نژاد، سمت و زبان بداند.
استاد افزودند: تعصّب نژادی، اعتراض در خلقت پروردگار آدمیان است.
استاد علماء محترم را گوشزد نمودند تا بخاطر تحقق یکپارچگی در میان مسلمانان به ترجمه و تفسیر سورهء حجرات در مساجد شان بپردازند.
استاد در آخر، طرح هفتهء وحدت ملی از طرف جمعیت اصلاح را یک برنامهء تداوی نه، بلکه یک برنامهء وقایوی تلقی نمودند.
در ادامهء محفل مفتی نعمت الله نائل استاد دارالعلوم شمس المدارس و یکی از علماء جید شهر فیض آباد سخنرانی را آغاز نموده و با استناد به کتاب خدا و احادیث نبوی صلّی الله علیه و سلّم از مسلمانان خواستند تا قوم و سمت و نژاد را در صوت تقابل با ایمان ترک نموده و تنها خود را منتسب به اسلام و عضوی از مسلمانان بدانند و بس.
سپس گروه ترانهء نوجوانان جمعيت اصلاح ترانهء زیبای را زیر عنوان “محمّد رسول الله صلی الله علیه و سلم” به خوانش گرفتند.
این محفل با شکوه با دعائیهء استاد عبد القادر نائل، استاد دانشکدهء شرعیات دانشگاه کابل و مدرّس برنامهء سیرت با پیام حرمت خون، مال و آبروی مسلمان با استناد از خطبهء حجة الوداع خاتمه یافت.
به این مناسبت محفل ویژهء برای خواهران هم براه انداخته شد. این محفل با شکوه با تلاوت از کلام الله مجید توسط خواهر محترمه حمیرا “انوری” آغاز و سپس استاد عبد القادر نائل به ادامهء درس روزهای گذشته شان پرداخته و شخصیت زنان را قبل از اسلام و در منهج الهی اسلام به معرفی گرفته و زن را با استناد از حدیث رسول الله صلی الله علیه و سلم بهترین متاع دنیا خواندند و سپس تیم ترانهء خواهران نعت زیبایی را زمزمه نمودند و در آخر استاد محمد عاطف با دعائیه و نصایح و معرفی دین ستیزان فرنگی و شرقی به محفل خواهران را بپایان رسانیدند.