گزارش: گروپ رسانه یی اصلاح ،عبدالخالق احسان
تربیت اساس کار اسلامی را تشکیل می دهد و باید از تمام وسایل مشروع و مناسب بهره گرفت؛ بدین منظور بخش تربیت زون غرب جمعیت اصلاح افغانستان، مخیم تربیتی ایرا تحت عنوان: «تا قله های فتح» در مدرسه ی احیاء العلوم-هرات به تاریخ 11 و 12 میزان 1392 دایر نمود.
درین مخیّم که اعضای جمعیت اصلاح از ولایت های: هرات، قندهار و فراه و ولسوالی های هرات گردهم آمده بودند؛ محترم استاد نصیراحمد نویدی رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح، استاد دکتور فضل الهادی وزین استاد دانشگاه سلام ، استاد محمد هارون خطیبی عضو شورای مرکزی جمعیت اصلاح و استاد محمد عاطف مسئول زون شمال جمعیت اصلاح نیز حضور داشتند.
برنامه سر ساعت از قبل تعیین شده (30/5 صبح پنجشنبه) با اقامه ی نماز صبح آغاز گردید، بعد از اقامه نماز، استاد نعمت الله سبحانی مسئول عمومی مخیّم اهداف برنامه را این گونه بر شمرد: تربیه ی افراد به اساس صبغه ی اسلامی، پرورش برادری ایمانی با ویژگی های: ایثار، اخوت، نظم، دقت ، صبر، وقت شناسی، استحضار نیت، سمع و طاعت و جدیت.
به تعقیب آن برادران به هشت گروه که به نام های شخصیت های برازنده تاریخ اسلام مسمی شده بود، تقسیم گردیدند، تلاوت ماثورات و تلاوت قرآن کریم در گروه ها در فضای نورانی صبح صورت گرفته و نماز اشراق اقامه شد و سپس به مدت دو ساعت مصروف ورزش و تدریب بوده و به تعقیب آن صبحانه صرف گردید. و به منظور شناخت بهتر برادران، برنامه ی تعارف نیز اجرا شد.
قسمت دیگر برنامه با گردانندگی استاد نثاراحمد احمدی و تلاوت استاد محمد ابراهیم خلیل، شروع گردید و در ابتداء استاد نصیراحمد نویدی رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح به ایراد صحبت پراختند. استاد در موردحوادث مصر، بیان فرمودند که: این مسیر مبارزه حق و باطل می باشد و ما را مایوس نمی کند، گرچه دشمن در حال هجوم می باشد، این هجوم نشانه ی شکست و ضعف دشمن می باشد. استاد همچنان در مورد جمعیت اصلاح بیان داشتند که: تربیت اساس کار ماست و از اصلاح فرد آغاز گردیده با اصلاح خانواده و جامعه امتداد می یابد؛ و اراده فردی نقش اساسی درین زمینه دارد و اعضای رهبری برایش الگو تقدیم می نمایند. در پایان صحبت استاد نویدی، دکتور فضل الهادی وزین، استاد محمد عاطف و استاد هارون خطیبی به سوالات برادران در خصوص حوادث جهان اسلام و تاریخ جمعیت اصلاح پاسخ ارایه کردند.
بعد از اقامه نماز ظهر، مولوی ضیاء احمد فاضلی مسئول مدرسه ی احیاء العلوم در فضای گرم و آفتابی به مدت 20دقیقه در خصوص زهد صحبت نموده و سخنان ماندگاری از زاهدان بزرگ امت اسلامی بیان کرد.
به تعقیب آن، برای نیم ساعت استراحت، دو ساعت ورزش و تدریب وسپس نماز عصر اقامه گردید. متصل اقامه ی نماز عصر صحبت مختصری توسط مولوی عبدالله نوری معاون مدرسه ی فخر المدارس در مورد اخوت اسلامی ارایه گردید. سپس صرف غذا، نماز مغرب، ماثورات و تلاوت، و نماز عشاء، انجام یافت.
قسمت اخیر برنامه روز اول به گردانندگی محترم مولوی محمد ابراهیم یوسفی و تلاوت مولوی بسم الله شکوهی آغاز گردید.
جریان های دینی و فکری و سیاسی افغانستان، پیشینه ی تاریخی و وضعیت کنونی ، و موقف جمعیت اصلاح درین زمینه عنوان صحبتی بود که دکتور فضل الهادی وزین استاد پوهنتون سلام، به ارایه همه جانبه آن پرداختند. استاد وزین در خصوص اهمیت شناخت عصر و زمان فرمودند: دانشمندانی که تأثیر گزار بوده و تا حال سخنان شان زنده و پویاست، به علت این است که عصر خویش را شناخته و به زبان مردم سخن گفته اند. هر سخن مسلمان حکمی دارد و باید در مورد مسایل و قضایای موجود موقف داشته باشیم. علماء در مورد شناخت گروه ها و جریان ها کتابها نوشته اند.
استاد تاریخچه ی احزاب و جریان ها در افغانستان را مفصل به بحث گرفته و وضعیت فعلی شان را به معرفی گرفته و یاد آور شدند که امروزه در افغانستان احزاب و گروه های زیادی روی کار آمده و آشفته بازاری را درین کشور ایجاد کرده اند. و در اخیر به پرسش های برادران پاسخ ارایه نمودند.
ساعت 30/10 شب استراحت بود تا بیداری 30/3 شب و صحبتی در مورد مرگ و ناگهانی بودن آن، توسط مولوی سید عبیدالله ایراد گردید و سپس نماز تهجد و ماثورات و نماز صبح و قنوت نازله، تلاوت، ورزش، صبحانه.
بخش تثقیفی روز دوم ساعت 9 به گردانندگی استاد بلال احمد عربزاده و تلاوت استاد عبدالعزیز عطیش آغاز گردید.
سرود عربی توسط استاد محمد ابراهیم خلیل واستاد فضل احمد مهاجر، زمزمه شد و مسابقه ی تعارف برگزار شد.
به تعقیب آن میزگردی تحت عنوان: «علت، کمبود ،انگیزه» به گردانندگی انجینیر فاروق ندیم تدویر یافت؛ درین میزگرد محترم استاد محمد هارون خطیبی، دکتور فضل الهادی وزین، استاد محمد مزمل اسلامی، عبدالباری قانت و استاد خلیل احمد جامی اشتراک داشتند.
بحث روی سه محور صورت گرفت: 1. اول ثبوت مشکل 2. علت های کمبود انگیزه 3. تجربه های عملی که برادران به آن روبرو شده اند. در مورد هر سه موضوع صحبت های از طرف استادان ارایه گردیده و برادران اشتراک کننده نیز به نوبه خویش در تکمیل مباحث سهم گرفتند.
صرف غذای چاشت، اقامه نماز جمعه و استراحت و به تعقیب آن فورمه ارزیابی مخیم توسط برادران خانه پری گردیده و نظرات و پیشنهادات خویش را نوشتند.
آخرین قسمت برنامه دو روزه با تلاوت استاد فضل احمد مهاجر آغاز گردید و استاد محمد مزمل اسلامی پیرامون کودتای نظامی مصر و پیروزی حرکت اسلامی به اساس نوشته استاد محمد احمد راشد صحبت علمی و جالبی را تقدیم نمود.
استاد بیان داشت که: تعریف درست و واقعی و علمی پیروزی و شکست ما را کمک می کند تا دقیق بدانیم که در حوادث اخیر مصر و بعد از کودتای نظامی پیروز میدان چه کسی است؟ استاد، فهم اصیل اسلامی، احیای مفاهیم ایمانی و اسلامی و مصطلحات ایمانی چون صبر و افتخار به دین را از دستاورد های حرکت اسلامی درین کودتا بر شمرد.
در پایان، این برنامه تربیتی توسط عبدالباری قانت مسئول عمومی زون غرب جمعیت اصلاح مورد ارزیابی قرار گرفت. در این ارزیابی به معیاری بودن مخیّم (تا قله های فتح) اشاره شد و خاطر نشان گردید که الحمد لله به اهداف تعیین شده ی مخیم به فیصدی بالای دست یافتیم و آنگونه که در ادبیات حرکت اسلامی تذکر رفته این مخیم اجراء شد.
این برنامه تربیتی دو روزه با دعائیه محترم مولوی عبدالقدوس امینی مدیر دارالعلوم شاه ولی الله دهلوی رحمه الله بعد از نماز عصر روز جمعه به پایان رسید.
One Comment
عبدالخالق احسان
با عزم آهنین تا قله های فتح پیکار می کنیم
اندر مسیر حق با جان و مال خویش ایثار می کنیم