گزارش: نصیراحمد کریمی
اهمیت و جایگاه بنیادین تربیت در حرکت و دعوت اسلامی بر کسی پوشیده نیست؛ زیرا تربیت در ساختن افراد وقیادت ها نقش بسیار بارز واساسی را در طول دوران دعوت ومبارزه داشته است، از این رو جمعیت اصلاح افغانستان نیز به عنوان یک جریان دعوتی و اصلاحی با برگزاری برنامه-های متعدد تربیتی در جهت رشد و تربیت همه جانبه اعضاء و همکاران خود در نقاط مختلف کشور می باشد. که اینک بخش تربیت زون غرب جمعیت اصلاح افغانستان در هرات، به سلسله برنامه های تربیتی وعملی خویش، اجتماع تربیتی را تحت عنوان«بسوی رُشد» به تاریخ 24 و 25 اسد 1392 در ولسوالی انجیل هرات برگزار نمود که شمار زیادی از همکاران، همفکران و اعضای جمعیت اصلاح از ولایات هرات، فراه، بادغیس ونیمروز در آن اشترک داشتند.
اجتماع مذکور از ساعات اولیه بعد از ظهر پنجشنبه به گردانندگی محترم بصیراحمد دانشیار استاد پوهنحی ژورنالیزم پوهنتون هرات و تلاوت زیبای قرآنی آغاز گردید. متعاقب آن اشتراک کنندگان به ده گروپ توسط مسئوولین تقسیم گردیدند، سپس محترم مولانا ضیاء احمد فاضلی استاد پوهنتون هرات و مسئوول بخش تربیت در زون غرب جمعیت اصلاح به ایراد سخن پرداخته، ضمن خوش آمدید برادران و معرفی مسئوولین برنامه، هدف از برگزاری چنین اجتماعات را بیان نموده و بر استفاده بهینه از این برنامه تربیتی تأکید نمود. همچنین برخی ضوابط و آدابی که اشتراک کنندگان ملزم به اجرای آن بودند را نیز یاد آوری نمود، ایشان در بخش دیگری از سخنانش شهادت و بازداشت هزاران تن از فرزندان حرکت اسلامی در مصر بدست کودتاچیان را، غیر انسانی و غیر قابل قبول خوانده و این اجتماع را گامی در راستای ارتباط وپیوند روحی با آنها اعلان نمود.
در ادامه محترم استاد امین الله معتصم مسئوول عمومی بخش تربیت جمعیت اصلاح افغانستان بحث زیبای را زیر عنوان « دعوت اسلامی فریضه الهی و ضرورت بشری» تقدیم اشتراک کنندگان نمود، ایشان دعوت الی الله را یک فریضه الهی برای تمام امت اسلامی عنوان نموده و به رد شایعاتی پرداخت که عده ای با طرح آن، این فریضه را ترک نموده و یا انجام آن را به افراد خاصی منحصر میکنند. وی ریشه ای مشکلات متعدد و وضعیت ناهنجار کنونی امت اسلامی را ناشی از ترک و به فراموش سپردن این فریضه دانسته و یگانه راه حل آن را پرداختن به این فریضه بشکل مستمر و منظم آن عنوان کرد. همچنین با بیان اینکه اگر دعوت الی الله ترک و معطل گردد تمام بشریت بسوی تباهی و هلاکت کشانده میشوند؛ آن را یک ضرورت مبرم بشری دانست.
بعد از ختم این بحث، نماز عصر اقامه گردید متعاقباً درس مختصر و زیبای حدیث پیرامون ثبات واستقامت توسط محترم قاری صاحب عبدالله خطیب مسجد جامع بزرگ زیارتجاه ارائه گردید، به دنبال آن برنامه ها و مسابقات ورزشی الی نماز شام بالای همه اشتراک کنندگان اجراء شد. بعد از اقامه نماز شام و تلاوت مأثورات بصورت جمعی، غذا شب صرف گردید در امتداد برنامه نماز عشاء اقامه، و سپس مسابقه جالب سخنرانی تحت نام« چرا من به دعوت پیوستم؟» برگزار گردید که در آن یک نفر به نمایندگی از هر گروپ اشتراک نموده و برای سه نفر از اشترک کنندگان برتر جوایز اهداء گردید.
با ختم این مسابقه برادران تا ساعت 2:30 شب به استراحت پرداختند. پس از بیداری، برادران به برنامه های عبادی و روحی چون اقامه نماز تجهد، دعا، تلاوت و مأثورات الی نماز صبح مشغول گردیدند، ساعت 4:45 دقیقه بامداد نماز فجر با خواندن قنوت نازله اقامه؛ و در آن برای رهایی تمام امت اسلامی مخصوصاً مسلمانان مصر وسوریه از چنگال طاغوت ها و جنایت کاران زمان، دعای پرسوز گردید.
اولین برنامه یی روز دوم این اجتماع، درس قرآن کریم بود که توسط محترم قاری صاحب عبدالولی سلیم رئیس دارالحفاظ مرکزی هرات ارائه شد، به تعقیب آن ورزش صبحگاهی و اقامه نماز اشراق اجراء گردید، بعد از صرف صبحانه به مدت یک ساعت وقت آزاد در نظر گرفته شد که با ختم آن میزگرد دو نیم ساعته زیر عنوان « حرکت اسلامی فرصت ها و چالش ها» با گردانندگی داکتر شمس الحق سلیم و اشتراک استاد بشر، استاد شریف احمد وثیق، استاد محمد ابراهیم بهیج، استاد خلیل احمد جامی و استاد عبدالباری قانت به اجراء گذاشته شد. تعریف حرکت اسلامی، بنیانگذاران حرکت اسلامی، محدوده جغرافیایی حرکت اسلامی، فرصت ها و چالش های فرا روی حرکت اسلامی کدام ها اند؟ آیا حکومت داشتن یگانه فرصت برای حرکت تلقی میگردد؟ راه حل چالش ها چیست؟ ارزیابی گذشته، حال و آینده حرکت اسلامی در مصر، ترکیه،شبه قاره هند، الجزایر، افغانستان و کشورهای غربی، از جمله سوالات و محورهای بحث در این میزگرد بود.
در امتداد برنامه برادران غذای چاشت را صرف نموده و سپس برای اشتراک در نماز جمعه در مساجد جامع نزدیک محل آماده شدند، بعد از اقامه نماز جمعه، تا ساعت 3 بعد از ظهر وقت آزاد گذاشته شد. به دنبال آن، محترم استاد ضیاء احمد فاضلی مسئوول مدرسه احیاء العلوم و مسئوول بخش تربیت جمعیت اصلاح در زون غرب، در مورد تاریخچه آغاز کار حرکت اسلامی در افغانستان و چکونگی تأسیس جمعیت اصلاح افغانستان صحبت تفصیلی و همه جانبه نمود، همچنان به ذکر ویژه گی ها و مواردی پرداخت که کار جمعیت اصلاح را از سایر جریان ها در افغانستان متمایز می نماید.
متعاقب آن محترم استاد صهیب رئووفی معاون جمعیت اصلاح افغانستان، در مورد فعالیت ها، بخش ها، چگونگی فعالیت ها، مراکز فعالیت ها و دستاوردهای ده ساله جمعیت اصلاح در نقاط مختلف کشور روشنی انداخت. وی با بیان اینکه الحمد الله دامنه یی فعالیت جمعیت اصلاح افغانستان رو به گسترش است؛ دستاوردهای ده ساله جمعیت اصلاح را با توجه به وضعیت ناهنجار کشور، در بخش های گوناگون امیدوار کننده خواند. دعاییه یی استاد عبدالمجیدوثیق در حق همه امت اسلامی مخصوصاً مسلمانان مصر وسوریه و اقامه نماز عصر پایان بخش این جتماع تربیتی بود.
خوانش سرودهای حماسی و نمایش کلیپ ها و اناشید حماسی در لابه لای برنامه ها از دیگر محتویات این اجتماع تربیتی بود.
One Comment
وزين
وفقكم الله تعالى و أيدكم…
تربيت اصل منم و بنيادى در دعوت اسلامى است كه راشد بودن حركت اسلامى را تضمين مينمايد..