گزارش: کریمی
بدون شک رمضان در بستر خود فرصت های قدسی ونفحات انسی بسیار ارزشمند وپر بهای را نهفته دارد که مقام و منزلت آن را نمی توان وصف نمود ، قیام وشب زنده داری و راز و نیاز با پروردگار سبحان یکی از آن فرصت های مبارک است که میتوان آن را در دل شب های رمضانی به بهترین وجه آن، احساس وتجربه نمود.
آری! رمضان، ماه راز ونیاز و ماه خلوت ومناجات و دل سپردن با رب العالمین است، ماه متجلی ساختن عجز ونیاز واظهار بندگی در پیشگاه آن ذات صمد ولایزال است، رمضان ماه تقوا و اخلاص، ماه جهاد و مبارزه، ماه تزکیه نفس و تهذیب اخلاق، ماه توبه و استغفار و ماه صیقل دادن قلب تا دست یابی به قلب سلیم و رسیدن به کمال بندگی و آزادگی است. لذا می باید از لحظه لحظه این ماه کمال استفاده را نمود و از خوان کرم این مهمان عزیز توشه ها برگرفت؛ تا باشد به غایت مقصود رسید.
به همین مناسبت زون غرب جمعیت اصلاح افغانستان (انجمن اخلاق و معرفت) به سلسله برنامه های رمضانی امسالش، محفل مبارک و با شکوهی را در شب 17 رمضان المبارک 1334 زیر نام « شبی در راز و نیاز» از ساعت10:30 شب الی نماز صبح در مسجد جامع خرقه مبارکه برگزار نمود. که جمع کثیری از جوانان مؤمن و صدها تن از مردم متدین هرات در آن اشتراک نمودند و اینک به تفصیلات مختصری از محتویات آن می پردازیم.
این محفل با شکوه و ایمانی، با گردانندگی استاد عبدالقدیر صالحی و استاد غلام سعید سعیدی و تلاوت زیبای قرآنی توسط قاری صاحب عبدالقدیر امینی آغاز گردید، متعاقب آن اولین سخنران این محفل؛ شیخ القرآن مولانا سید عبیدالله در پیرامون «آلام امت اسلامی» به ایراد سخن پرداخت، ایشان در ابتدای این بحث خاطر نشان ساخت که با وجود اینکه آلام و دردهای امت اسلامی زیاد و رو به افزایش است؛اما یاد آوری آنها صرفاً بخاطر شنیدن و حزین شدن وافسوس خوردن نیست، بلکه برای ایجاد انگیزه و تلاش، بیداری و چاره جوی برای درمان مناسب آن ها می باشد. در ادامه برخی از دردها و عوامل داخلی وخارجی که امت سلامی را به طرف بیماری کشانده است را برشمرده، و بر علاج و تداوی هر یک اشاراتی نمود، سپس محور بحث خویش را بر وقایع ناگوار و درد آور اخیری که در اقصی نقاط عالم اسلامی از جمله نسل کشی مسلمان در برمه، جنایات وکشتار بی رحمانه در سوریه، مصر،عراق،فلسطین، تونس و… صورت گرفته متمرکز ساخت. همچنین از وضعیت موجود در مصر ابراز نگرانی نموده، اما موفقیت و پیروزی امت اسلامی و فایق آمدن حرکت اسلامی در مقابل مشکلات ومحنت ها را نوید داده و ابراز داشت: که انشاء الله امت اسلامی یک بار دیگر با ظهور صلاح الدین های ایوبی عظمت و شکوه خودش را به نمایش خواهد گذاشت.
دومین سخنران این محفل محترم الحاج سید عبدالرحیم عاصمی(خلیفه صاحب نوین) بود، محور بحث ایشان را « تزکیه در رمضان» تشکیل می داد. ایشان قبل از بیان بحث، برای ملت های مسلمان دعا نموده و از الله متعال سعادت پیروزی شان را استدعا نمود، همچنان برای ملت مصر و جنبش اخوان المسلمین دعای استقامت وکامیابی را نموده و جنبش اخوان المسلمین را نمادی از حق، آزادی وعدالت طلبی توصیف نمود. در ادامه رمضان را فرصت مناسبی برای تزکیه و خودسازی عنوان نموده و بیان داشت: که سلف صالح و بزرگان دین برای رسیدن به رمضان، و بهره مند شدن از بستر پر فیض این ماه لحظه شماری می نمودند؛ تا جاییکه حتی شش ماه پیش از رمضان در انتظار آن بسر می بردند.
محترم استاد عبدالواجد فروتن استاد پوهنتون هرات، سومین سخنران بخش اول این محفل، با موضوعی تحت عنوان« افغانستان روحانی چگونه؟» بود. استاد فروتن این بحث را در دو جهت متمرکز نمود؛ طوریکه ابتداء به ذکر عوامل و اسبابی که افغانستان را از شاهراه معنویت دور نگهداشته و به سمت وسوی مادیت می کشاند پرداخته، و سپس به راه حل های هر یک از این عوامل روشنی انداخت. وی جهل و بی دانشی، استعمار همه جانبه و خودباختگی، عقب ماندگی، فقر و تهی دستی، تعصب قومی و دشمنی ها، ضعف عقیدتی و اخلاقی و عدم تطبیق دساتیر شرعی را از مهمترین عوامل بحران ضعف معنویت و روحانیت در افغانستان دانست. خوانش نعتیه و زمزمه ی سرودهای رمضانی در لابه لای سخنرانی ها از دیگر محتویات بخش اول این محفل بود.
در بخش دوم این محفل که از ساعت12:30 الی ساعت 3 شب طول کشید، اشتراک کنندگان برای اجرا یکی از برنامه های از قبل تعیین شده در گروپهای انتخابی شان، توسط مسئوولین تنظیم گردیدند؛ این برنامه ها شامل درس سیرت،و شب شعر، تلاوت آزاد و انفرادی، درس تفسیر، درس حدیث، درس تجوید و قرائت، ذکر انفرادی، دعا و تهجد انفرادی و استراحت بود. با ختم این بخش از محفل، اشتراک کنندگان به صرف غذای سحری دعوت گردیدند و سپس مأثورات بشکل جمعی تلاوت گردید، بدین ترتیب با اقامه نماز صبح این محفل نورانی و شب مبارک به پایان رسید. – الحمد لله الذی بنعمته تتم الصالحات-
One Comment
نویدی
ما شاء الله
وبارک الله فی جهودکم.