محمدحسین “اِلهی” فیض آباد 27/2/ 1392
سیرعلمی بروز جمعه بیست وهفتم ماه ثور 1392 هـ ش در قریهء سیدبهائی، لب دریای کوکچه، از طرف دفتر ساحوی جمعیت اصلاح – بدخشان- انجام شد. دراین سفرعلمی فرهنگی بیشتر از شصت تن ازجوانان و علماء شرکت نموده بودند. سفر از شهر فیض آباد ساعت 6:30 صبح آغاز و ساعت 7:00 صبح پایان یافت.
این سیرعلمی با تلاوت آیات قران کریم توسط قاری احمدالله شیرزاد آغاز گردید.
سپس مرحله تمام اعضای سیر علمی به پنچ گروپ تقسیم گردید.
متعاقبا مولوی عبدالعلیم “خدام” یک تن ازعلمای جید بدخشان پیرامون ویژه گی های اسلام ووجیبه امر به معروف و نهی از منکرصحبت کردند.
ایشان ضمن صحبت افزودند: اسلام است که برای ما عزت داد و اسلام بود که گروه ها و اقوام مختلف را گردهم جمع کرد و آنان را قوت و عزت بخشید واگر خواسته باشیم که این عزت را پاسداری نماییم به وحدت چنگ زنیم و متحدانه برای دین کار نماییم.
سپس محترم استاد عبدالقوی”حماد” با طرح سوالات شان از اشتراک کننده ها، این بخش رحله را مزین ساختند وبه پاسخ دهنده های که جواب درست ارایه مینمودند کتاب های مفید، سی دی های سودمند، دی وی دی فارسی از هارون یحیی دعوتگر ترکی، دی وی دی کتابخانه عقیده و دی وی دی برنامه های استاد عبد الظاهر داعی به طورجایزه داده می شد.
بعدازطرح سوالات وتقدیم پارچه ترانه ی بیداری اسلامی و چند برنامهء تفریحی دیگر، اشتراک کننده ها بسوی تفریح و وقفه رفتند.
از وقفه نان و نماز، بخش دوم برنامه بعد از ظهر آغاز گردید.
محترم استادامین الله “معتصم” مسئول عمومی تربیت و انکشاف مهارت های جمعیت اصلاح رشته صحبت را بدست گرفته فرمودند: اسلام دینی است مطابق به فطرت انسانی وپاسخگوی تمام نیازهای بشر؛ این دین برعلاوه برنامه های انسان سازش، تفریح وتفرج را در قید چوکات شریعت می پذیرد و جمعیت اصلاح افغانستان تفریحات و نشاطات را جزء برنامه های تربیتی خود درج نموده تا باشد جوانان ممثل تصویرحقیقی اسلام باشند.
سپس ” روح الامین”امانی” وکیل سابق درشورای ولایتی بدخشان لب به سخن گشوده از برنامه های تربیتی وتلاشهای اصلاحی جمعیت اصلاح افغانستان و دفترساحوی بدخشان اظهار سپاس و قدردانی نموده تقاضا کردند که اینگونه برنامه های تربیتی ادامه یابد و با راه اندازی چنین برنامه ها وسیرهای علمی وفرهنگی می توانیم که سد و مانع در برابر فعالیت های مضر و مخرب دشمنان اسلام ایجاد نماییم و تلاش شود تا اسلام بصورت حقیقی اش به مردم ارایه و شناسانده شود.
سپس برادر احمد سعید “یفتلیان” یکی از اشتراک کنندهء سیر علمی را جمع بنده نموده با دعائیهء خویش آن را به خاتمه بخشید.
این سیرعلمی که ازساعت هفت و نیم صبح آغازشده بود ساعت چهارعصرپایان پذیرفت و کاروان سیرعلمی با دعا خیر و فلاح و سعادت امت مسلمه و مردم افغانستان اشتراک کننده ها روانهء خانه های خود شدند.