گزارش: عبدالکبیرکهن متعلم صنف یازدهم
دارالعلوم شاه ولی الله دهلوی (رحمه الله) در اولین دور فراغت بخش اناث خود موفقیت صد در صدی در امتحان کنکور 1391 – 1392 را کسب کرد، و این به راستی، افتخاری است بس بزرگ برای معارف و علم دوستان شهر هری و وارثان رازی ها و انصاری ها. به همین منظور، محفل تجلیل و گرامیداشتی از موفقیت بی نظیر این ستارگان علوم اسلامی و از والدین شان که همواره موید و مشوق شان بوده اند و از اساتیدی که با تلاش های شبانه روزی خود، به آن ها رشد و بالندگی بخشیده اند، ترتیب داد.
محفل، روز شنبه بتاریخ 10/1/1392 در سالون کنفرانس های پوهنتون غالب با اشتراک علماء دین، استادان، و اولیای شاگردان دارالعلوم تدویر یافت.
محفل با گردانندگی استاد حمیدالله منیب، یکی از استادان دارالعلوم و تلاوت آیات روحبخش قرآنی با صدای دلنشنین قاری محمد نعیم عثمانی یکی از شاگردان دارالعلوم آغاز گردید.
سخنران اول محفل مولوی عبدالقدوس (امینی) یکی از استادان دارالعلوم بوده و نکاتی چند در مورد فضیلت و جایگاه علم و طالب العلم ایراد فرموده و با استناد به آیات و احادیث نبوی فضایل علماء و متعلمین را بر شمردند. ایشان در قسمتی از صحبت های خود فرمودند: کسانیکه بخاطر مادیات و بدست آوردن پول هنگفت اولاد خود را از مدارس و دارالعلوم ها بیرون می کنند و می خواهند که در آینده اولاد شان پول زیاد بدست آورد در اصل آنها پول هنگفت بدست نمی آورند بلکه فقیر تر می شوند.
همچنین مدارس و دارالعلوم ها جای انکشاف معنویت ها بوده و به مادیات بی توجه نمی باشد؛ بلکه اولیای شاگردان با فرستادن فرزندانشان به مدارس به آینده درخشان شان در دنیا و آخرت می اندیشند.
فرستادن فرزندانشان به علوم اسلامی در اصل سرمایه گزاری اساسی و هدفمند می باشد در زندگی و بعد از آن برای اولیاء شان که فرزندانشان همیشه طلب مغفرت و دعای خیر می نمایند که یکی از اعمال خیریست که بعد از مرگ نیز به انسان مفید و سودمند قرار می گیرد.
به تعقیب آن عبدالصبور (غفوری) یکی از متعلمین صنف یازدهم دارالعلوم شاه ولی الله دهلوی مقاله¬ای را که در مورد (نقش جوانان در جامعه اسلامی) آماده نموده بودند به خوانش گرفته و در بخشی از صحبت های خود بیان داشتند: باید قشر جوان تشویق شوند تا با قرآنکریم ارتباط مستحکم و عمیق ایمانی بر قرار کنند و با مطالعه عمیق سیرت نبوی، از تاریخ صدر اسلام، تاریخ معلمان و مجددان درس گرفته و کوشش کنند تا راه و روش آنها را به پیش گیرند. تاریخی که استعداد های درونی شان را شعله ور ساخته و راه استفاده¬ی صحیح و بهینه را از استعداد های شان به آنها نشان میدهد و آنان را اطمینان میدهد که اگر از روی اخلاق و صداقت و توکل بر قدرت الهی و توجه به او حرکت کنند به زودی به موفقیت های زیادی دست خواهند یافت.
در قسمت دیگر برنامه محترم مولوی عبدالرحمن (عزیزی) معاون تعلیمات اسلامی ریاست معارف ولایت هرات ضمن تبریک و تهنیت موفقیت فارغین دارالعلوم، به جایگاه والای مدارس اشاره نموده و فرمودند: شهر هرات شهر علم و عرفان می باشد و این افتخار مدیون دانشمندانی مانند: امام فخر الدین رازی، مولانا عبدالرحمن جامی و خواجه عبدالله انصاری می باشد. لذا تمام مسلمانان به این بزرگواران افتخار می نمایند که این بزرگواران فارغین همین مدارس می باشند و این در اصل بشارتی برای متعلمین مدارس می باشد که آنها نیز روزی به چنین جایگاهی دست خواهند یافت به این شرط که زحمت و تلاش های زیادتری را متقبل شوند.
در ادامه محفل انجینر محمد نادر به نمایندگی از اولیای شاگردانی که به تحصیلات عالی راه یافتند به ایراد صحبت پرداخته و از اداره دارالعلوم اظهار سپاس و امتنان کرده و این افتخار را مدیون استادان و اداره قلمداد کردند. ایشان تأثیرات تربیتی برنامه های مفید دارالعلوم شاه ولی الله را بالای شاگردان، این گونه بر شمردند: حفظ حجاب اسلامی، دعوت اعضای خانواده و اقوام به تعالیم ارزشمند اسلامی، روزه نفلی، تلاوت قرآنکریم، اهمیت ویژه به علوم اسلامی از قبیل: قرآن و حدیث وفقه وهمکاری با خواهر و برادر کوچک به درس هایشان و…
آخرین سخنران محفل استاد ضیاء احمد (فاضلی) مؤسس دارالعلوم شاه ولی الله دهلوی بودند. ایشان ضمن تبریکی به اولیاء گرامی، تاریخچه دارالعلوم را که سال 1392 ششمین سال تعلیمی آن می باشد، به معرفی گرفته و از ریاست معارف به ویژه معاونیت تعلیمات اسلامی، هیئت موسسان، اولیاء گرامی و استادان و پرسونل اداری و تدریسی ابراز قدر دانی کرده و موفقیت های دارالعلوم را وابسته به همکاری و اخلاص مندی همه کسانی که به نوعی به دارالعلوم ارتباط دارند، تلقی نمودند.
و در اخیر محفل ، تقدیر نامه های از طرف اداره دارالعلوم به راه یافتگان به تحصیلات عالی اهداء گردید که اولیاء شان به نیابت تسلیم شدند.
محفل با دعائیه مولوی نورالحق جامی واعظ مسجد جامع خرقه مبارکه به پایان رسید.