گزارش: نصیراحمد كریمی
بخش نشراندیشه ی اسلامی جمعیت اصلاح – هرات- (انجمن اخلاق و معرفت) كنفرانسی را زیر عنوان ((جایگاه حب وطن در اسلام)) با حضور پرشكوه اساتید پوهنتون، علماء، محصلین، و صدها تن از سایر اقشار جامعه به تاریخ 10 قوس 1391 در مسجد جامع میرزا اسحاق برگزار نمود.
برنامه با تلاوت آیات مبارك قرآنی توسط قاری محمد ابراهیم خلیل محصل سال چهارم پوهنځی شرعیات پوهنتون هرات آغاز یافت. اولین ارائه كننده کنفرانس، محترم استاد محمد ناصرخاضع؛ نویسنده و تحلیل گر، به ارایه ی بحث خویش پرداخته و بیان داشت: دوست داشتن وطن و وطن خواهی یك امر طبیعی و فطری است، و طوریکه بعضی ها گمان می کنند خلاف دین نبوده، و همیشه در نهاد، ضمیر و دل انسان جای دارد.
سپس ایشان به سیر گذرای در مبارزات و تحولاتی كه در طول تاریخ میهن عزیز ما رخداده پرداخته و ابراز داشت كه ما در طول تاریخ در عرصه ی مبارزه و حفظ وطن افتخارات زیادی داشتیم، اما همه ی این مبارزات كه در سرزمین ما بوده بخاطر حب وطن و دین نبوده بلكه بخاطر قدرت طلبی ها ، امتیازگیری و دیگر مقاصد بوده است، تا جای كه ما شاهد بروز برادركشی ها، خون ریزی ها قدرت طلبی های بعضی حكام و حلقات و بستن پیمان های ننگین با اجانب بوده و هستیم. همچنین وی فقدان و ضعف مدیریت سالم و حساب شده حكام و دولت مردان را عامل اساسی همه ی مشكلات وتهاجمات دانسته و گفت ما هرچه می کشیم از زمام دارنی است كه فاقد مدیرت درست بوده و می باشند.
«امنیت اجتماعی و جایگاه وطن در اسلام» موضوع دیگر این كنفرانس بود كه توسط محترم استاد عبدالقدیر صالحی عضو هیات تحریر ماهنامه معرفت ارائه گردید، وی در مورد امنیت گفت كه امنیت تنها آرام بودن ظاهری نیست، بلكه شامل امنیت دین وعقیده، امنیت جان و روان و دیگر مظاهر آن می باشد، متأسفانه ما امروزه از عدم آن در میهن عزیز مان رنج می بریم، وی در ادامه بیان داشت، همان اندازه كه تهدید زندگی برای انسان ناخوشایند است تجاوز و بیرون ر اندن از وطن نیز ناخوشایند است و قرآن مجید تجاوز و بیرون راندن از سرزمین و وطن را مساوی به ریختاندن خون دانسته و اثم وگناه تلقی می کند و هم از آن به ذلت و خواری تعبیر می نماید.
استاد صالحی با استناد به آیات قرآنی پاس داران دین و وطن را زنده، و آن كسانی كه به مسولیت حفظ دین و طن نمی پردازند مرده خواند. وی اشاره داشت كه ما با وصف این كه بخاطر حفظ وطن از تجاوزهای نظامی، بعضی كارهای در گذشته انجام دادیم اما در برابر تهاجمات فرهنگی كمتر توجه داشته و داریم، او بیان داشت ما اگر وطن را دوست داشته باشیم بهترین دین را به آن برمی گزینم و بهترین دین یعنی اسلام! و هیچ كسی وطن دوست واقعی شده نمی تواند به جزء دین دار واقعی، همچنین وی به استناد آیات، احادیث و واقعات هجرت و اخراج شدن رسول اكرم صلی الله علیه وسلم و مسلمانان از سرزمین اصلی شان مكه معظمه بسوی مدینه منوره حب وطن را یك امر فطری و معنوی دانسته و از آنجایی كه اسلام دین فطرت است به این غریزه ی فطری ارج و صحه می گذارد.
در لابلای برنامه به پرسش های اشتراكننده گان از طرف ارائه كننده گان مباحث، پاسخ ارائه گردید. این برنامه که توسط محترم نصیراحمد صالحی استاد پوهنځی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون هرات گردانندگی می شد، با دعاییه ی توسط محترم مولوی محمد ابراهیم یوسفی محصل سال دوم پوهنځی شرعیات به پایان رسید.
One Comment
نویدی
ماشاء الله برنامه بسیار جالب وابتکاری
مؤفق باشید