اساساْ ایجاد این مفکوره از یک سلسله نا هنجارهای اجتماعی که از به دراز کشیدن مراحل نامزدی میباشد سر چشمه گرفته است که دکتور در معائنه خانه ، ادویه فروش در دواخانه ، رخت فروش و مغازه داران در دوکان هایشان ، دریوران در موتر ، هوتلی در هوتل بالاخره همه اقشار جامعه به نحوی از انحا از عواقب ناگوار و پدیده های منفی تداوم دوره نامزدی احساس ناراحتی کردند.
همچنان پدران و مادران بی بضاعت که فرزند نامزدشان را چند دوره به پاکستان و ایران وسایرکشورها بخاطر پیدا کردن هزینه عروسی فرستاده اند عده آنها با دست خالی و سوغات و تحفه تریاکی و پودری شدن بکشور بر گشتند وعده دیگر هم لادرک و یاطعمه نهنگ های دریای یونان و عده زندانی و یا هم محکوم به اعدام شدند. از این حالت اسفبار شدیداً رنج برده فغانشان، عده را واداشت تا راهکاری را بخاطر حل این معضل اجتماعی طرح نمایند. بهمین خاطربود که اولین بار جمعیت کمک های انسانی بخاطر تنظیم این برنامه مجلس گزارشدهی و ارایه فعالیت های خویش را طی محفل با شکوهی در هوتل آریانا راه اندازی نمود واین آغاز سبب آن شدکه عده از برادران مخلص و متعهد با تفاهم وهمکاری مالی عده از تاجران و کسبه کاران با احساس و دردمند وآگاه در ولایت کندز دست بدست هم داده در راه اندازی عروسی های اجتماعی طورذیل اقدام نمایند :-
درآغاز یک تیم متشکل از نماینده گان علماء ، تجار ، محاسن سفیدان و روشنفکران طرح مصارفات را به شرح زیر ریختند که در هر جفت عروس و داماد مبلغ 30000 مهریه، ومبلغ 30000 افغانی لباس ها ولوازم هر دوطرف و مبلغ 20000 افغانی مصارفات نان هوتل که مجموعاً در هر جفت عروسی مبلغ 80000 افغانی هزینه نیاز است بعداًهمین تیم با همین طرح نزد سایر تجار و خییرین و کسبه کاران گشت نموده پول و مصارف این محافل را جمع آوری نمودند.که درمرحله اول به تعداد18 جوان ودر مرحله دوم به تعداد 44 جوان مراسم عروسی شان برگزارگردیدواینها ازجمله کسانی بودندکه مدتهای طولانی را درمرحله نامزدی سپری نموده وتوان پرداخت هزینه های پرمصرف عروسی رانداشتند.
الحمدلله این کمسیون تا الحال توانسته است طی دو دوره در یک ونیم سال گذشت به تعداد 62 تن از جوانان را از سرگردانی ها و پریشانی که باعث تکالیف و امراض روحی و روانی جوانان شده و جامعه از آن متأثر می گردد جلوگیری نموده ، لباس تقوا و عفت و پاکدامنی را برتن شان کنند، تا در راستای رفع مسئولیت های اجتماعی و دینی خویش حد اقل گامی را برداشته باشند.
ما خواهان جامعه متمدن انسانی و اسلامی هستیم که در آن فحشا ومنکرات ، فرار از منزل ، حق تلفی ، ظلم و بی عدالتی ، ازدواجهای اجباری و قبل از وقت بمشاهده نرسد و این حرکت را گامی بسوی تحقق این اهداف میدانیم.
از الله متعال مسئلت داریم که همه برادران و خواهران که در مسیر کامیاب ساختن برنامه عروسی های اجتماعی به شکل مستقیم و غیر مستقیم کمک ، خدمت و حمایت نمودند سعادت دارین را نصیب شان بفرماید.
گزارش از روز برگزاری جشن عروسی 44 تن از جوانان:-
یوم یک شنبه مورخ 30 میزان سال روان شهرکندزشاهدبرگزاری عروسیهای دسته جمعی بودکه جاده هاوشهرازازدحام مردم وموترهای گل پوش موج میزد.
محفل با تلاوت آیات از کلام الله مجید توسط قاری صاحب ذبیح الله امام و خطیب مسجد جامع چای فروشی با گردانندگی محترم مولوی صاحب عبیدالله “نظری” مدیر عمومی امور محصلان مؤسسه تحصیلات عالی سلام فرع کندز حوالی ساعت 10 بجه قبل از ظهر در حالی آغاز گردید که 44 تن جوان داماد و عروس مراسم عقد نکاح شان تا این لحظه پایان یافته بود.
ابتدا محترم مولوی صاحب فیض محمد “فایز”استاد مدرسه عالی دینی تخارستان خطبه نکاح را بطور جمعی قرائت نموده به همه دامادان و خانواده های محترم شان تبریک و تهنیت عرض نمود، متعاقبا سخنور اول مجلس عالم جید کشور محترم مولوی صاحب عبدالسلام “عابد” عضو شورای مرکزی جمعیت اصلاح افغانستان بود که پیرامون عرف و عادات ناپسند و اوضاع اجتماع فعلی کشور صحبت نموده از مردم مطالبه نمود که سنت های رسول اکرم صلی الله علیه وسلم را در همه شئون زندگی خویش بعوض رسم و رواجهای که ریشه در جهالیت و فرهنگ های منحط و پست غیر اسلامی دارد جایگزین سازند تا از این طریق بتوانیم به جامعه و خانواده و افراد مطلوب و مورد نظر قرآن دست یابیم.
سپس رشته سخن را به استاد عبدالظاهر “داعی” استاد پوهنحی شرعیات پوهنتون کابل سپردند که ایشان ضمن سپاسگذاری از تدویر کننده گان و مبتکرین این محفل و تبریک و تهنیت به دامادان و عروسان با عزت شان که آماده برگزاری عروسی اجتماعی شدند، مسابقه جالب علمی را میان جوانان حاضر در مجلس راه اندازی نمودند که از طرف حاضرین بگرمی استقبال گردید. بعداترانه پرترنم وجالب توسط قاریصاحب محمدیاسین مظفری عضوء جمعیت اصلاح افغانستان به خوانش گرفته شد.
سخنور آخری این مجلس محترم استاد محمد “عاطف” رئیس مؤسسه تحصیلات عالی سلام فرع کندز بودند که ایشان پیرامون حکمت و فلسفه های ازدواج وتاکید درتدین و ایمان داری و صفات پسندیده و اخلاق نیکو در انتخاب طرفین صحبت نموده به نکات جالب علمی در زمینه اشاره فرمودند. ناگفته نماندکه این محفل بزرگ دردوهوتل بزرگ شهرکه هردوبنام هوتل پامیریادمیشود تدویریافت که درحدود4000 زن ومرد شرکت ورزیده بودند مجلس با صرف طعام چاشت و حرکت دادن هر عروس وداماد بطرف خانه هایشان بطور جمعی پایان یافت .
گزارش : سمیع الله “دانشیار”
5 Comments
هدایت الله حمیدی
زنده باد جمعیت کمک های انسانی
زنده باد مبتکرین ولایت کندز
زنده باد تجار و اهل خیر این ولایت
زنده باد خانواده های متدین این ولایت
زنده باد علمای حقانی
بالاخره زنده باد جمعیت اصلاح
واقعا که ابتکار زیبای است
یقینا که هر کدام از گروه های فوق قربانی زیادی درین مورد داده اند که هر کدام قابل قدر است
اما به نظرم بزرگترین قربانی ازین خانواده های محترم است که در مقابل بگو مگو های خانواده گی و قومی ایستاده اند و چنین سنتی نیکی را گذاشتند.
از الله متعال استدعا دارم که این سلسله نیکی به سایر ولایات کشور گسترش یابد و این فاجعه بزرگی اجتماعی پایان یابد.
افضلي
ماشاء الله.
بارک الله فیکم یا اهل الخیر
عبدالجبار مطمئن
الله اکبر ولله الحمد. الله اکبر ولله الحمد. الله اکبر ولله الحمد. الله اکبر ولله الحمد. الله اکبر ولله الحمد.
نويدي
به هم تان مبارک باشد
جزاکم الله خيرا
خلیل "تپاند"
په ریښتیا چې مو ټولنۍ ته خدمت کړئ او یو غوره ګام مو وچت کړئ، الله مو پکې بریالي لره…، له الله تعالی څخه ددې نیک کار مفکر او هر زیار ویستونکي ته ستر ستر اجرونه غواړم. او هرې جوړې ته د زړه له کومې مبارکي وایم… هیله ده چې یو ښه نسل ټولنۍ ته په راتلونکي کې وړاندې کړي… ان شاء الله