گزارش: عبدالمومن نوری
روز یکشنبه مورخ 12 سنبله 1391 دومین روز از هفته فهم قرآن کریم در کندز بود. محفل با تلاوت قرآن کریم توسط قاری صاحب عطاء الله به گرداننده گی مولوی صاحب عبیدالله مدیر امور محصلان پوهنتون سلام – فرع کندز آغاز گردید.
متعاقبا مولوی صاحب عبدالحق خطیب مسجد جامع کارته هلال و استاد در مدرسه عالی تخارستان درس حدیث خود را در مورد ” علم و تعلیم ” تقدیم نمودند، و در ضمن سخنان با استناد با آیات و احادیث جایگاه و ارزش علم و تعلیم را در جامعه اسلامی برجسته نموده و فرمودند، میراث انبیاء (ع) برای مردم فقط علم شان بوده است، و احادیث نبوی خیلی زیاد به فراگرفتن علم و ارزش تعلیم تشویق می نماید—علم گمشده مومن است در هر جا که دریابد نسبت به همه مستحق تر است-حدیث، و اضافه نمودند علم بزرگترین ثروت است و کمال علم به عمل است.
بعدا مولوی صاحب عبدالصبور درس خود را تحت عنوان “حقوق زن در اسلام ” شروع نمودند و به نکات کلیدی و اساسی پیرآمون حقوق زن در اسلام اشارات جالب و ظریفی نمودند که از طرف اشتراکنندگان مورد استقبال قرار گرفت. که خلاصه مطالب شان قرار آتی می باشد:
جناب مولوی صاحب در آغاز یک سیر تاریخی روی جایگاه زن در تمدن یونان و جایگاه آن قبل از اسلام(جاهلیت) نموده و مقایسه جالبی بین این دو تمدن نموده ادامه دادن که،تشکیل زندگی بواسطه هر دو جنس ممکن است، هیچ کدام نسبت به دیگری برتری ندارد، زن بدون مرد و مرد بدون زن ناقص استند، مرد بدون زن و زن بدون مرد سکون و آرامش ندارند. و مردم را از این توطه رسانه های دشمن که با دیدن یک واقعه کوچک و دلخراش نسبت به قضیه زنان و بزرگ نمایی آن و بسط آن به کل جامعه اسلامی آگاه نمود، همچنان ذکر از دفن نمودن دخترک ها در دوران جاهلیت نمودند که مردم از ترس فقر و شرم دست به چنین جنایت می زدند، و علاوه نمودند که این پدیده حال هم در کشورهای مثل هند و چین… در قالب سقط جنین انجام می شود.
و فرمودند که در چنین حالتی بود که قرآن بر پیامبر عزیز مان (ص) نازل می شود و به تهدید افرادی می پردازد که دختران خود را از ترس فقر و شرم بقتل می رساند.
و نیز حقوق زنان برمردان را بصورت لیست وار ذکر نمودند که از حقوق عامه زنان مثل : طعام دادن، لباس، بصورت زن سیلی نزدن، دشنام ندادن، قطع سلام نکردن از زن، و حقوق دیگر زنان مثل: حسن معاشرت، مهر، میراث… بصورت تفصیل وار صحبت و مردم را تاکید به رعایت این حقوق در برابر زنان شان نمود.