گزارش از: محمّدی
دفتر ساحوی جمعیت اصلاح در ولایت بدخشان محفل «چگونه از رمضان استقبال کنیم؟» را به پیشواز از ماه مبارک رمضان و گرامی داشت از قدوم آن برگزار نمود. این نشست روز جمعه 7 اسد1390 در مسجد دیوانبیکی شهر فیض آباد مرکز بدخشان دائر شده بود که در آن جمع غفیر از خواهران وبرادران اشتراک ورزیدند.
محفل حوالی ساعت 9صبح با تلاوت آیات چند از کلام الله مجید توسط قاری عبد المبین خطیب مسجد متذکره آغاز گردید وسپس سخنرانان مجلس یکی پی دیگر به دعوت گردانندهء محفل جناب مولوی محمد نظیف سالک عقب میز خطابه قرار گرفته روی موضوعات: «فضائل ماه مبارک رمضان، احکام فقهی مهم رمضان و فلسفه وپیام روزه» سحنرانی کردند.
اولین سخنران این نشست، محترم مفتی نعمت الله بود که روی فضائل رمضان بحث نموده در روشنی حدیث نبوی شریف «الصوم جنة» جنبه های گونا گون وعملی «سپر بودن» روزه را با دید واقعگرایانه و مربوط به زندگی عملی روزانه شرح داده به بررسی گرفتند. ایشان سپس با ذکر حدیث قدسی شریف «الصوم لي وأنا أجزي به» کوشیدند تا به حاضرین محفل خاطر نشان سازند که نیت صالح وقرار دادن عمل برای رضای خداست که به عمل انسان بزرگی می دهد؛ وی گفت: «این بودن عمل برای خداست که در پیکر عمل مرده روح زندگانی می دمد و آنرا والا و بالا میسازد».
وی سپس در خطاب به حاضرین گفتند: برای مستفید شدن از فضائل ماه مبارک رمضان باید عمل نمائیم. ایشان موجودین مجلس را متوجه مسؤلیت های خودشان در جامعه کنونی نموده به ترک گوشه گیری از مردم فراخواندند.
پس از این گردانندهء محفل، سخنران دوم مجلس، جناب مولوی غلام سخی فائز را عقب میز خطابه فراخواند تا در باره احکام فقهی مهم رمضان سخنرانی کنند.
مولوی غلام سخی فائز در مقدمه سخنرانی خود با ذکر آیات از قرآن کریم واحادیث پیامبر بزرگوار اسلام از حاضرین دعوت نمود تا در قبال ماه مبارک رمضان و روزه خود محطاط باشند. وی همچنان به حملات وسیع که به ساحت دین و تدین روا دیده میشود اشاره نموده گفتند: در همچون حالات جلب افکار بسوی اسلام اصیل وسوق صحیح بخشیدن مردم به صوب صواب یک فریضهء وقت میباشد.
سپس جناب فائز احکام فقهی مهم رمضان را به بررسی گرفته موارد را که اکثرا رونما می شوند شرح داده از حاضرین خواست تا با پایبند بودن به رمضان و حدود روزه داری از فیض این ماه فیضیاب شوند.
جناب مولوی صنعت الله جویا استاد تحصیلات عالی بدخشان، سومین و آخرین سخنران مجلس بودند که به دعوت گرداننده، روی فلسفه و پیام روزه بیانیه دادند. ایشان در قسمتی از سخنان خود گفتند: «رمضان مدرسه یکماههء است که در آن انسان روزه دار، درس مبارزه وپیکار با رذائل و زشتی ها را می آموزد».
وی همچنان گفت: «روزه توانائی زیادی دارد که اگر در پیکار میان عقل و نفس پشتوانه عقل قرار بگیرد، عقل در مقابل نفس اماره کامیاب میشود. وی افزود: روزه غریزه را لگام می زند وآنگه که غریزه لگام می خورد، علمکرد شخص به سمت سالم جهت می یابد. ایشان در جریان سخنرانی خود به فوائد بیشمار و گوناگون روزه اشاره نموده با خبر شدن اغنیاء از دل ناداران و آموختن پای بندی به اوامر خداوند را از آن فوائد برشمرد.
پس از آن گردانندهء محفل، محترم مولوی قدرت الله مدرس دارالعلوم «شمس المدارس» را برای سخنان اختتامی و دعائیه فراخواندند که ایشان نیز از حاضرین درخواست نمودند تا فرصتهای رمضانی را از دست نداده در آنها کسب ثواب نمایند ومحفل با دعائیه ایشان حوالی ساعت 11:00 قبل از ظهر پایان یافت که در آخر نشست، جزوه های «پیام اصلاح» ومجله «اصلاح ملی» به اشتراک کنندگان توزیع شد.
4 Comments
احمدجاويدصالحي
ماشاالله برنامه هاي مفيدي در بدخشان داير ميگردد
اميد است كه دعوتگران بدخشان همچون گذارشات را بفرستند
موفق باشيد
افضلي
ماشاء الله
نویدی
خداوند برادران بدخشان را ازتدویر این برنامه مفید اجرنصیب فرماید
ازبرادر عبد القوی حماد درگزارش ذکری بعمل نیامده
آیا دربرنامه حضورداشتند؟
حمّاد
سلام الله علیکم ورحمته وبرکاته
جناب نویدی صاحب با سپاس از شما که یادی ازما می کنید.
لزومی ندارد که اسم من هرجا و هرمکان باشد، کار و فعالیت اهمیت دارد تا تأثیر خودش را داشته باشد.
تصاویر از من است!