گزارش: عبدالخالق احسان
بخش تربيت زون غرب جمعيت اصلاح افغانستان، رحله ي تفریحی, تربيتي را روز پنجشنبه هشتم ثور برای اعضا، همكاران و همفكران خویش در يكي از قريه جات سر سبز ولسوالي انجيل ولايت هرات برگزار نمود، ساعت هفت صبح به مقصد رسيده، بعد از اداي نماز اشراق، ورزش صبحگاهي در فضاي آزاد و سرسبز بهاري اجرا گرديد. سپس برنامه با تلاوت روح بخش قرآني با صداي دلنشين استاد محمد ابراهيم خليل و گردانندگي استاد نثاراحمد احمدي رسماً آغاز گرديد، در ابتداء استاد عبدالباري قانت مسؤول عمومي برنامه در مورد اهداف و ضوابط رحله صحبت نموده و احساس محبت و ا خوت اسلامي، تعارف و شناخت يكديگر، زنده سازي روحيه ي گذشت و فداكاري را از جمله اهداف اين برنامه بر شمرده و پروگرام هاي قابل اجرا را اعلان داشتند.
احمد صميم منيب متعلم دارالعلوم شاه ولي الله دهلوي شعري از علامه اقبال لاهوري تحت عنوان«دگر آموز» را دكلمه نمود و در ادامه استاد محمد نادر صديقي به ايراد سخن پرداخته و در مورد «جايگاه تعارف و شناخت همديگر در دعوت ما» صحبت هاي همه جانبه را تقديم نمود. به تعقيب آن اشتراک کننده گان در این رحله به گروپ ها تقسيم شده و به تعارف در بین خویش پرداختند و در ضمن تعارف، صبحانه را نيز ميل نمودند، در ادامه مسابقه تعارف اجرا گرديد و براي كساني كه بيشترين افراد را معرفي نمودند، جايزه داده شد.
از ساعت هشت و نيم تا ساعت نه و نيم وقت آزاد تعیین گردیده بود و برادران به گردش، فوتبال، واليبال و… كارهاي تفريحي پرداختند.
ساعت نه و نيم قبل از ظهر بخش دوم برنامه با گردانندگي استاد بصير احمد دانشيار آغاز گرديد، ابتداء مولوي حميدالله حنيف پيرامون موضوع تغيير (جان چوديگر شد جهان ديگرشود) در روشنايي آيه ي مبارکه «ان الله لايغير ما بقوم حتي يغيروا ما بانفسهم» صحبت نموده و گفت: خداوند محور دگرگوني در زندگي را مربوط به دگرگوني مردم قرار داده است، پس بايد امت اسلامي خود را تغيير دهند تا جامعه ي انساني تغيير نماید. ایشان انحراف از قانون تغيير را سبب انحطاط و عقب ماني امت مسلمه بر شمرده و نيز خاطر نشان كرد كه نسخه ي علاج تمام دردمندي هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي… ما قانون تغيير است.
بعد از بيان مقدمه اين موضوع را به مناقشه گذاشته و سؤالات زير را مطرح نمود. اشتراک کننده گان رحله نیز با سهم فعال پيرامون اين سؤالات بحث نمودند.
1- تغيير چيست؟
2- عوامل تغيير كدام است؟
3- تغيير از كجا شروع مي شود؟
4- دعا در تغيير نفس چه نقشي دارد؟
5- نقش استقامت در تغيير چي مي باشد؟
6- مشخص بودن هدف و تغيير؟
7- اميد و اثرات آن در تغيير؟
8- توكل و جديت و رابطه آن با تغيير؟
در اخير جناب مولوي صاحب حنيف بحث را جمع بندي نموده و حاصل مناقشات را به خدمت حاضران تقديم نمود.
در قسمت بعدی برنامه گروه سرود انجمن اخلاق و معرفت، سروده زيباي شان را بخوانش گرفتند و در ادامه استاد امين الله معتصم به ايراد سخن پرداخته و در مورد ارزش وقت و تأثير آن در زندگي دعوتگر صحبت نمود.
ایشان ضمن بیان اهمیت وقت از دیدگاه اسلام به بیان چگونگی استفاده بهینه از وقت پرداخته و افزود: در استفاده از وقت، تعيين هدف خيلي مهم است و الحمد لله براي ما مسلمانان، الله متعال هدف را تعيين نموده و راه هاي رسيدن به هدف را نيز معرفي نموده است. ما مسلمانان ازين ناحيه به هيچ مشكلي بر نمي خوريم، يعني خيلي راحت مي توانيم از وقت خود كه نعمت خداوندي است, بهره مطلوب بگيريم.
در ادامه صبغت الله مؤمن متعلم ليسه خصوصي آينده سازان با صداي زيبايش سرودي را تقدیم حاضرین نمود. در پي آن مسابقه «كلمه پر محتوا» اجرا شد و به كساني كه بهترين جمله را پیشکش نمودند، جوايزي از طرف بخش فرهنگي رحله اهدا شد.
اشتراک کننده گان بعد از صرف نان چاشت، به اداي نماز ظهر پرداختند.
ساعت دو بجه برنامه با گردانندگي قاري عبدالملك فاضلي شروع گردید، در ابتداء محترم عبدالحليم حبيبي شعر «خويش را باور كن» را دكلمه نمود و به تعقيب آن انجينير محمد سعيد جامي مسابقه ي علمي را به اجرا گذاشته و به برنده هاي مسابقه جوايزي را اهدا نمود.
سپس استاد محمد مزمل اسلامي، رئيس پوهنحي شرعيات پوهنتون قندهار و عضو شوراي مركزي جمعيت اصلاح افغانستان، پيرامون اهميت كار جمعي صحبت نمود. ايشان در ضمن بيانات شان فرمود: امروزه بر زندگي اجتماعيت حكم فرماست، و بدون اجتماع زنده بودن محال است. ایشان افزود: ما مسلمانان درين زندگي اجتماعي معاصر سهم كمتري داريم و در ارائه خدمت به جامعه انساني کمتر سهم می گیریم كه اين يك مصيبت است و مي بايست در زمينه به كار جمعي پرداخته و با هم فعاليت كنيم تا بتوانيم به اجتماع انساني خدمات بیشتری را تقدیم نماییم.
ايشان در روشني احاديث نبوي بيان داشت كه انسان مسلمان به تنهاي فعاليت ارزنده ي را انجام داده نمي تواند، و مثلي كه گرگ، گوسفند گوشه و تنها را مي درد؛ گرگ هاي فساد و تباهي، انسان گوشه نشين را شكار مي كنند و به فساد آغشته مي سازند.
بعداز آن مدت يك ساعت مسابقات ورزشي از قبيل: فوتبال، واليبال، تناب كشي … داير گرديد و محفل ساعت پنج عصر با دعائيه محترم مولوي عبدالقدوس امیني خطيب مسجد جامع رباط سنگي و عضو جمعيت اصلاح افغانستان به پايان رسيد.
4 Comments
احمد جاوید صالحی
گذارش خيلي زيباي از رحله تربيتي جوانان هرات بود.
شيريني هاي زندگي را فقط ميتوان با خدا بودن چشيد.
اميد است كه الله متعال اين جمع را همواره در دنيا و عقبي مسرور داشته باشد
نویدی
چه رحلهء زیبایی
انسان آرزو می کند ایکاش جزء شرکت کنندگان در برنامه بود
خداوند همراه تان باد
عبدالخالق احسان
خاطره زيباي كه ازين رحله برايم جالب بود، تنوع برنامه ها و گرداننده ها مي باشد كه مجموع برنامه ها با دقت طرح ريزي شده بود. اميد است ديگر برادران اشتراك كننده نيز خاطرات شان را شريك سازند.
احمد فرید فرزاد هروی
چه خوبست زمانی که حتی از تفریح های مان نیز استفاده ی مثبت نماییم و ضمن تفریح در دامان طبیعت آن را با تزکیه و تربیت و یاد الله تعالی آمیخته سازیم و در طبیعت تفکر نماییم. این ویژه گی است که در رحله های جمعیت اصلاح نهادینه شده است. الله تعالی همه ی برادران این جمعیت را جزای خیر بدهد.