راپور: نقيب الله حميد
روز جمعه 9 میزان سال 1389 درست ساعت نه صبح بود که مشارکین مسابقه علمی و فرهنگی عقب دروازه های عیدگاه صف آراسته و منتظره وارد شدن به عیدگاه شهر کابل، جای که محل امتحان بود، بودند. هزارها مرد و زن از دروازه های مختلف مسجد عیدگاه وارد صحن عیدگاه شدند و برای قشر اناث جای ویژه ی در نظر گرفته شده بود و محل امتحان قشر ذکور صحن عیدگاه تعیین گردیده بود و به مجرد وارد شدن مشارکین به صحن امتحان به پنچ دسته تقسیم شده هرکس به درهمان محل تعیین شده خود نشستند.
جمعیت اصلاح دست کم 300 تن اعضا، همکاران و همفکران خود را برای تأمین نظم و کنترول مجلس مسابقه و پذیرایی از مشارکین ساعت شش صبح به صحن مسابقه حاضر کرده و همه آماده فعالیت و کار بودند و افز ون براین، یک تیم پنجاه نفری از دفترساحوی جمعیت اصلاح در ننگرهار نیز برای معاونت و همکاری در تأمین نظم و امنیت از آن ولایت به کابل آمده بودند.
مسئول عمومی نظم برادر جوان و پرتلاش محترم امان الله صافی با تیم همکار خود چنان امور نظم را سروسامان بخشیدن بودند که طرف استقبال و ستایش همه قرار گرفت و بهترین نظم را به وجود آورده بود و به شکل بهتر برای مشارکین جای نشستن در صحن امتحان را آماده ساخته بودند.
برای تأمین امنیت داخلی تیمی فعال به سرپرستی استاد وحیدالله شفیق مصروف کار و فعالیت بودند که با یونیفورم ویژه ی خود توجه مشارکین مسابقه به خود جلب کرده بودند.
روبه روی دروازه ورودی به داخل مسجد جای استیژ بود که با قالین آراسته شده بود و در عقب آن بینربزرگی قرار داشت که در آن عنوان مسابقه نگاشته شده و با لوگوی جمعیت اصلاح آذین یافته بود. و برسر قالین 25 چوکی با نظم خاصی گذارده شده بود که در آنجا به شمول رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح محترم استاد نصیراحمدنویدی، عده ی دیگراز رهبران بزرگ جمعیت اصلاح استاد محمدیونس ابراهیمی، دوکتور صفت الله قانت، دوکتور عبدالصبور فخری، دوکتور محمد اسماعیل لبیب بلخی، مسئول زون کابل جمعیت اصلاح استاد عبدالوهاب عابد، معاون جمعیت اصلاح مولوی مظهرالدین فایز، استاد دانشگاه کابل و خطیب مسجدجامع وزیراکبرخان محترم دوکتور محمدایاز نیازی، استاد پوهنتون تعلیم و تربیه کابل عبدالاحد مسلم، خطیب مسجد عیدگاه مولوی عبدالصبور، یکی از سران قومی الحاج عبدالباقی و رویهم، تیم مطبوعاتی اصلاح احمدضیا رحیمزی، عبدالظاهرحمیدی، محمدیونس برهان، داکترغنچه گل آرمان، نقیب الله حمید، عبدالفتاح جواد نشسته بودند.
مولوی مظهرالدین فایز، مسئول عمومی مسابقه و معاون جمعیت اصلاح، اعضا و همکاران و همفکران جمعیت اصلاح را به پنج دسته تقسیم کرد: دسته ی حضرت ابوبکرصدیق، دسته ی حضرت عمر فاروق، دسته ی حضرت عثمان ذوالنورین، دسته ی حضرت علی مرتضی و دسته ی حضرت بی بی عایشه رضی الله عنهم که این دسته های مکلف بودند که ناظر برامتحان باشند و پنچ دسته ی دیگر را مکلف ساخته بودند که برای تأمین نظم صحن امتحان و خدمت برای مشارکین تلاش نمایند.
همچنان برای تأمین نظم و ناظر بر صحن امتحان قشر خواهران که به تعداد 700 تن شرکت کرده بودند دسته ی خاصی از خواهران به سرپرستی محترمه نفیسه خطیبی معاون جمعیت اصلاح در بخش خواهران تعیین گردیده بود.
برنامه مسابقه درست ساعت نه صبح با گردانندگی مولوی نقیب الله حمید و با تلاوت آیات قرآن کریم توسط برادر محترم عبدالهادی احمدزی آغاز گردید.
ابتدا محترم استاد نصیراحمد نویدی رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح سخنان آغازین برنامه را تقدیم کرده گفتند: به فضل و توفیق پروردگار همان لحظه ی فرارسید که شما خواهران و برادران از دیروقت منتظر آن بودید و برایش آمادگی می گرفتید، در حالی که کامیابی را برای همه تان آرزومندم، امیدوارم که آن دسته از کسانی که به نمره بلند و به جوایز دست نمی یایند احساس مایوسی و نامیدی نکنند، زیرا که در هر مسابقه کاندیدای جوایز زیاد می باشد ولی خود جوایز کم می باشد و مشکل است که جایزه برای هر فرد کاندیدای مسابقه برسد.
استاد افزودند: هدف اصلی این مسابقه این است که نسل جوان متوجه علم، معرفت و مطالعه و خواندن شوند و وقت خود را در امور و کارهای سودمند و مفید و ثمره بخش مصرف نمایند.
استاد وعده دادند که ان شاء الله در آینده ها این گونه مسابقه نیز دوام خواهد کرد و همچنان دیگرولایات کشور را زیرپوشش خواهد گرفت.
ایشان در ادامه صحبت خود گفتند: افغانستان نیاز به ستاره های رقص و موسیقی ندارد بلکه نیازمند ستاره های علم و معرفت است و جمعیت اصلاح متعهد است که ستاره واقعی و راستین را پرورش داده برای ملت خود تقدیم نماید.
ايشان در اخير اظهار تشکر و قدردانی از شرکت توریستی و سیاحتی ذکرالله مؤمن زاده، بنیاد خیریه اسلامی افغان و شرکت عثمان عمر که هزینه مالی این برنامه را به دوش گرفته بودند، نمودند و از محترم دوکتور محمدایاز نیازی، مولوی عبدالسلام عابد و استاد عبدالظاهر داعی نیز تشکر نمودند که در پیشبرد مسابقه سهم گرفته و در راستای پیشبرد آن از هیچ نوع تلاشی دریغ نورزیدند.
سخنران دوم قسمت مقدماتی مسابقه محترم دوکتور محمد ایاز نیازی، استاد پوهنحی شرعیات دانشگاه کابل و خطیب مسجد جامع وزیراکبرخان بود و ایشان ضمن صحبت خود اظهار خوشی و سرور کردند که برنامه مسابقه به بسیار نظم درست برگزارگردید.
ایشان افزودند: ما چندتنی با هم مشوره کردیم که یک مسابقه بزرگ علمی، فرهنگی و دینی را راه اندازیم، ولی این مسابقه از توان چندتن کم فراتر بود، به همین خاطر ما این موضوع را با برادران جمعیت اصلاح شریک کردیم و آنها نیز با پیشانی باز این موضوع را پذیرفتند و به برکت اخلاص و تلاش منظم و روشمند ایشان این مسابقه برگزارگردید.
پس از صحبت محترم دکتورنیازی، استاد عبدالاحد مسلم استاد پوهنتون تعلیم و تربیه کابل و مسئول کمیسیون امتحان لجام سخن را بدست گرفتند و پیرامون طریق امتحان و نظم داخل میدان مسابقه صحبت کردند و برای مشارکین اطمئنان دادند که پارچه های مسابقه توسط علما، استادان پوهنتون ها که تعدادشان به چهل تن می رسد با شفافیت تمام ارزیابی و نمره داده می شود.
پس از تکمیل قسمت اول مسابقه، صندوق سوالات توسط استاد نصیراحمد نویدی، رئیس شورای مرکزی جمعیت اصلاح با حضورداشت مسئولان دسته های نظم و ناظرمسابقه و شخصیت های حاضر در پیرامون استیژ گشوده شد و برای هر مسئول گروپ پارچه های سوالیه داده شد که برای مشارکین توزیع نمایند، بدین شکل مسابقه عملاً شروع شد.
درست ساعت دوازده ظهر مشارکین پارچه های امتحان را برای اعضای کمیسیون امتحان تسلیم داده و بدین شکل پروسه مسابقه در فضای آرام به پایان رسید.
یکتن از مشارکین مسابقه محترم عبیدالرحمن که فارغ صنف دوازده بوده و اکنون آماده گی کانکوررا می گیرند در زمینه نظم جریان مسابقه چنین اظهار نظر کرد: نظم جریان مسابقه خیلی خوب و مطلوب بود و به بهترین شیوه به سر رسید و من برای همه به صراحت می گویم که برای هیچ کس زمینه نقل فراهم نبود.
شاهپور یک جوان دیگر مشارک مسابقه از جریان مسابقه اظهار خوشی کرده گفت: از این مسابقه من بسیار مسایل دینی و علمی را فراگرفتم.
قابل ذکر است که نتایج این مسابقه روز جمعه 16 میزان از طریق وب سایت اصلاح آنلاین، رادیو صدای اصلاح و همچنان در مسجدعیدگاه که محل امتحان بود، اعلان می گردد.
برای برنده اول این مسابقه تکت عمره، برای برنده دوم و سوم لب تاپ به قیمت 50000 افغانی و برای برنده چهارم تا دهم لب تاپ به قیمت 30000 افغانی و برای برنده یازدهم تا پانزدهم موبایل به قیمت 10000 افغانی و برای برنده شانزده تا بیستم یک سیت کتاب به قیمت 5000 افغانی داده می شود.
8 Comments
محمد منصور
اولتر از همه سلام واحترامات خویش راخدمت نویسنده مطلب تقدیم نمایم بعدابه تمام خواننده گان محترم
مطباقی آنرابعدا می نویسم زیرا فعلا کاری برایم پیداشد.
وسلام
وحيد الله عزيزي
بسيار فرصت عالي براي جواناني هستند كه ميخواهند توانايي خويش رابلند ببرندو به معلومات علمي و ديني خود بيفزايند من از رهبري جميعت اصلاح براي راه اندازي بشتر اين چنين مسابقات خواهان اگر چي من خارج از افغانستان هستم ولي بيسيار مايل هستم كه در مسابقه بعدي حتما شركت كنم.
وسلام
وحيد الله عزيزي پوهنتون بين المللي اسلام آباد پاكستان
Dr Rahimullah khpalwak
thanks God , that find between us those peoples who work for Islam ,I am realy happy about that , and hope you to do more about Islam
Del Agha Amadi
اولا به تمام کارکنان و اعضای جمعیت اصلاح تبریکی عرض می نمایم خداوند متعال اعمال شان در درجات عالی حساب نماید واین جای نهایت شکر ونعمت است که جوانان کشور جهت فهم درست ازدین و علم به چنین مسابقات علمی دینی اشتراک می ورزند .
دوم اینکه من نیز یکی از اشتراک کننده ګان این مسابقه بودم واقعا نظم و انظباظ مسابقه بنده را بسیار متاثر ساخت و لی یک ګیله ونظر کم و ممکن بی معنی هم باشد اینکه در مسابقه جهت افهام درست برادران و اشتراک کننده ګان سخن پشتو بسیار کمرنګ وحتی هیچ نبود امید که در پروګرام های اینده تان این مسله جدی در نظر ګیرید چرا که سخن به هر زبان که باشد مهم نیست ولی یک وسیله افهام تفهیم است خدا کند که از سخنا ن من منفی برداشت نشود واین مسله را خدا نخواسته بخاطر کدام تعصب و یا تقرقه نمی نویسم تنها جهت نظم و ترتیب پروګرام های اینده تان
ونیز باید یاد آور شد که بخدا قسم و خداوند شاهد است که در قلبم انشا الله کدام زره از تعصب و یا کدام فتنه یی نیست و لسان مادری خودم نیز دری است
ثانیا از برادر محترم مولوی صاحب نقیب الله جدا خواهش میکنیم که از اصطلاحا ت خارجا وارد شده که باعث فتنه در بین افغانها ګردیده ومی ګردد این اصظلاحات چو دانشکده دانشګاه که جدیدا از ایران وارد ګردیده خوداری نماید چون اصطلاحات پوهنتون ویا یک اصطلاح دیګر افغانی و امثال آن که جز ترمینالوژی کشور می باشد و در کشور توسط ما وشما افغانها قیول ګردید استفاده نماید
در اخیر باید یک بار دیګر تکرار نمایم که ګفته هایم عاری حتی به اندازه یک زره می باشد ولی منحیث یک برادر تان نظر وپشنهاد است خدا کند که جدی درنظر ګرفته شود
تشکر
برادر تان دل آَغا احمدی
خارکسار
احمدي صاحب!
من از جمله مشارکین مسابقه بودم، اما کسی را که شما نام گرفتید که از کلمه دانشگاه استفاده می کرد او نیز از کلمه پوهنتون هم استفاده کردند شاید هدف شان از استعمال هردو کلمه نشان دهد که چنین قضایا نزد جمعیت اصلاح مطرح نیست هم دانشگاه استعمال می کنند و هم پوهنتون، چون اینها مردمی هستند که بوی تعصب در ایشان وجود ندارد و شما شاید در نوشته های این نهاد دیده باشید که هردو کلمه بکار می رود.
حبيب الرحيم"حزيم"
بسمه تعالي وبه نستعين
باتشكرازتمامي مسئولين واعضاي جمعيت اصلاح افغانستان
خداوندبزرگ جلت عظمته ميفرمايد:ولاتكونوكالذين نسوالله فانساهم انفسهم اولئك هم الفاسقون:::سوره حشرباره28
ترجمه:ومباشيدمانندكسانيكه الله جل جلاله رافراموش كردند والله متعال خودشان راازيادخودشان برد ايشان فاسقانند.
سعي كنيم تافراموش كارنباشيم وگرنه اين فراموشي راه هدايت رابراي مامسدودخواهدكرد.مانندكسانيكه امروزه ميبينيم همه درفكر مقام وموتر ودولت وجلسه وخارج…اينها هستندوخداوندوروزحساب وكتاب رافراموش كرده اندوناگهان رشته عمرقطع ودربرابرخودخداي خودراميبينند.ديگرهيچ چيزبه دردش نمي خوردالاعمل صالح
خداوندبزرگ جلت عظمته ماراهدايت فرمايد
والسلام علي من اتبع الهدي
سایت اهل سنت والجماعت
وب سایت اسلامی اقراء
بهترین وجدیترین مطالب اسلامی
Del Agha Amadi
تشکر خاکسا ر صاحب ممکن من درست نه شنیده باشم چو ن در وقت صحبت های علما من در ګروپ حضرت علی کرم الله وجه بودم وممکن درست نه شنید ه باشم
تشکر