راپور: نقيب الله حميد
روزدوشنبه اول سنبله، هوتل سبزکابل بابرنامه افطارجمعی از سوی بخش فعالیت های عامه جمعیت اصلاح با حضور جمعی از شخصیت های علمی و ملی که دست کم به 250 تن می رسید، سبزینه ترگردید.
این محفل که توسط نقیب الله حمید گردانندگی می شد، درست ساعت 5:00 عصربا تلاوت آیات قرآن کریم به آواززیبای قاری شمس الحق آغاز گردید.
ابتدا، محترم مولوی صاحب مظهرالدین فایز معاون جمعیت اصلاح، ضمن تقدیم کلمات آغازین محفل، مهمان برنامه افطارجمعی را خوش آمدید گفته از ایشان ابراز امتنان نمودند که با وجود تمام مصروفیت های خود، به دعوت جمعیت اصلاح لبیک گفته در این محفل خجسته شرکت ورزیدند.
ایشان به گونه مختصر به فعالیت ها، کارکردها و رویکردهایی که جمعیت اصلاح تا هنوز انجام داده و دارد انجام می دهد توضیحات داده گفتند که: شما می دانید که امروز فساد و فتنه به اشکال مختلف هرازگاهی ما را می آزارد و اکنون دور فساد و فتنه است، و برخلاف عقیده، هویت، تاریخ و ارزش های ملت ما فعالیت های جمعی و پلان شده جریان دارد که من تنها به کارکرد و پروژه یک مؤسسه خدمت شما تماس می گیرم که آن عبارت از این است که این مؤسسه 15000 خانواده را زیرپوشش خود قرار داده است و می خواهد که فرزندان آنها را تربیت رقص و آوازخوانی دهد و هرگاه که برنامه مشترک و مختلط با خانواده های پسران و دختران برگزار می نماید برای شان وعده می دهد که عنقریب پسران ودختران شما مشترک کنسرت می دهند، می رقصند و آوازمی خوانند.
ایشان با ترکیز گفتند که اگر ما در برابر چنین قضایا بی تفاوت باقی باشیم، دورنخواهد بود که آتش این فساد به خانه های ما راه بازکند و همه چیز ما را به آتش کشد و بسوزاند.
پس از صحبت جناب فایزصاحب، فلم مختصری از فعالیت های همه جانبه جمعیت اصلاح به نمایش گذارده شد که طرف توجه حضارقرارگرفت.
سخنران دوم مجلس شخصیت معروف و دانشمردسیاسی محترم محمد زمان مزمل بود، ایشان ضمن صحبت خود فرمودند: در زمان دموکراسی ظاهرشاه در پوهنتون وجود نداشت وعده ی هم چنان کارکردند و کابل را به سرحدی رساندند که امروز کشور ما به مرحله دوم آزمایش قرار گرفته است.
استاد افزودند: جمعیت اصلاح به سطح کشور درولایات مختلف یک جریان خیر و اصلاح را به راه انداخته است که آهسته آهسته این جریان با تجربه ی روبروشونده است، آرزومندم که اخلاص و للهیت در نیت وجود داشته باشد.
این فعالیت ها، کارنیک بوده و برقشرجوان تأثیر بسزای می گذارد و من دعاگوی شان هستم که اینها را خداوند کامیاب گرداند.
استاد مزمل ازملت مسلمان افغانستان خواستار شد که از این دعوت حمایت نمایند و می فرمودند: من که حالات و شرایط امروز را می بینم یک وضعیت خطرناک و وخامت زا را در آینده خواهیم داشت و با یک وضعیت ناگوار رو بروشونده خواهیم بود، به همین خاطر باید از این جریان حمایت صورت گیرد، صدای جمعیت اصلاح باید جواب مثبت بدهیم و همه جانبه آن را تأیید نماییم و من یقین دارم که امروزهم در وجود ملت جذبه و نشاطت کار وجود دارد.
سخنران دیگر این محفل محترم مولوی صاحب عبدالسلام عابد، عالم برجسته کشور و آمردارالعلوم عالی فخری بود، ایشان فرمودند: الحمدلله که با مسلمانیم و به دین خود افتخارمی کنیم، ولی اسلام از ما خواستنی های دارد که باید به ادای آن مبادرت ورزیم.
نخست اینکه این دین را درست بفهمیم و از آن برداشت و تصوردرست بگیریم.
دوم اینکه این دین را برای دیگران برسانیم و برای نشر و تبلیغ آن کار نماییم، اگر می خواهیم که این دین را به تمام اکناف کشورما و جهان برسد، بایستی عده ی از مردم، وقت مال و جان خود را در راه الله متعال وقف نمایند.
مولوی صاحب افزودند: جمعیت اصلاح یک جریان دینی است و برای آن هسته گذاری شده است که دین را بارنخست برخود عملاً تطبیق دهد و بعداً آن را به دیگران برساند، و از عقیده، اخلاق، هویت و ارزش های آن دفاع نماید و بدون شک ملت ما برای تحقق این مامول یک ونیم میلیون شهید داد و باید بدانیم که این کار زمانی ممکن است و تحقق می پذیرد که همه مسلمانان با تمام توان وقوت از این کار حمایت کرده و پشتیبان آن قرار گیرند تا این اهداف برآورده گردد.
سخنران اخیر محفل محترم دکتور صفت الله قانت یکی از شخصیت های قیادی جمعیت اصلاح و عضو شورای مرکزی آن، بودند، ایشان ضمن ابراز امتنان از شرکت مهمانان عزیز در برنامه افطارجمعی، فرمودند: من از تمام شما تشکر می کنم که دعوت ما را پذیرفته در این محفل دینی با ماشریک شدند.
ایشان افزودند: ما در لحظات حساس تاریخ قرار داریم، توفان ما را درهم پیچانده است اگر متوجه نشویم ما را می برد و می راند. امروز تهاجم فکری، فرهنگی و اخلاقی که در کشور ما جریان دارد و فسادی که از رهگذرتلویزیون ها و رادیوها نشر و پخش می گردد، به طور قطع می توان گفت و باورمند شد که زنگ خطربرای همگان است.
جناب دکتور قانت فرمودند: جمعیت اصلاح جمعیتی است که برای مبارزه علیه فساد برخاسته است و برای اصلاح کار و پیکار می نماید و جمعیتی است که فراروی بدی ها و زشتی ها می ایستد، نیکی ها و امور خیر را نشر و گسترش می بخشد و جریانی است که برای دفاع از دین، کشور، هویت و ارزش های خود به جهش و تلاش پرداخته است و غیر ازاین، هیچ مقصد و غرض دیگری ندارد.
ایشان در ادامه صحبت خود افزودند: هدف ما از راه انداختن این چنین محافل و برنامه ها این است که ما برنامه های اصلاحی خود را با ملت خود شریک سازیم، زیرا، این برنامه ی مشترک همه ماست و مسئولیت مشترک همه است و باید همه در آن سهم گیریم.
پس از صحبت ایشان، مشارکین محفل، به اساس رسالت ایمانی شان، با بدرقه کردن این برنامه به سردادن تکبیر، هریک ایشان به نوبه خود از برنامه های جمعیت اصلاح همکاری خود را اعلان نموده و برای تقویت آن به تعاون مالی پرداخته اند که دست کم چهل هزار دالر وعده ی همکاری صورت گرفت و مقداری هم نقد جمع شد و برادری هم دو نمره زمین خود را برای جمعیت اصلاح وقف کرد و عده ی هم ضمن کمک نقدی، تداوم کمک های مالی خود را در هرماه اعلان نمودند.
قابل ذکراست که قبل از این، در کابل و در چند ولایات دیگرکشور برنامه های به همین گونه برگزار گردیده بود که تاجران ملی و شخصیت های بزرگ به اساس مسئولیت دینی و ایمانی خویش اعلان همکاری مالی کرده بودند.
و راه افتادن این چنین برنامه ها در آینده جریان خواهد داشت که به یقین می توان گفت اگر چنین همکاری ها تداوم داشته باشد کشور ما آینده خوبی به انتظارخواهد داشت.
فراموش نباید کرد همه مصارف افطارجمعی را یک تن از شخصیت های ملی و خیراندیش بدوش گرفته بود.
این محفل پس از افطار با جملات دعاییه به پایان رسید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
این هم عکسها و راپور پشتو این محفل