اصلاح آنلاين- هرات
انجمن اخلاق معرفت (دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان) به سلسلهی فعالیتهای دینی و اصلاحی خود، دورهی یکماههی را تحت نام (كورس معارف اسلامی) دایر نمود تا از یکسو مسؤولیت دینی خود را در راه پخش و نشر اندیشهی اسلامی اداء نماید و از طرف دیگر مسلمانان این خطه، به ویژه جوانان و نوجوانان را به معارف اسلامی بیشتر آشنا سازد.
این دوره، روز شنبه سوم دلو آغاز شد که در آن بیش از 200 تن برادر و خواهر علم دوست و دین پرور ما، اشتراک نموده و با حوصلهمندی تمام دروس اسلامی را که یکی از وجایب هر مؤمن و مسلمان بهویژه درین عصر پر آشوب به شمار میرود، پشت سرگذاشتند.
به توفیق اللهمتعال، دورهی مذکور با موفقیت روز پنجشنبه 29دلو 1388 پایان یافت.
شعار دورهی معارف اسلامی با کلامی از اميرالمومنين حضرت عمر فاروق رضى الله عنه آغاز یافت که میفرماید:
«ما قومی هستیم که به وسیلهی اسلام به عزت دست یافتیم، هرگاه عزت را در غیر اسلام جستجو کنیم خداوند ما را ذلیل خواهد کرد».
لازم به یاد آوری است که درين دوره سه ساعت درسی وجود داشت كه یک ساعت آن به فعالعیتهای فرهنگی اختصاص داشت. موضوعات دروس مشخص بوده و استادان محترم هر کدام یکی از مضامین را پیش میبردند که اسامی شان قرار ذیل است:
سیرت النبی استاد عبدالقدير صالحی، تفسیر شریف استاد عبدالواجد فروتن، حدیث شریف مولوي ضياءاحمد فاضلی، عقیده استاد عبدالباري قانت، فقه مولوي سید عبیدالله، اسلام شناسی استاد خليلاحمد جامی، تاریخ استاد محمد ابراهيم بهیج، تجوید استاد عطیش، آداب اسلامی استاد محمد ابراهيم یوسفی و جنگ فکری را داکتر صاحب شمسالحق سلیم به پیش میبردند.
در بخش فرهنگی موارد ذیل گنجانده شده بود:
1- نمایش فيلمهاي آموزشي: نمایش فیلمهای کوتاه و آموزنده که حاوی مطالب دینی، درباره فلسطین و شخصیتهای آن از جمله شیخ احمد یاسین، شهید عبدالعزیز رنتیسی و…..
2- نمایشهای مستند در بارهی قدرت خداوند متعال مانند سونامی، معجزاتی از قرآنکریم و…..
3- معرفی شخصیتهای برگزیده و برتر اسلامی؛ همچون: امام ابوحنیفه، امام شافعی، امام مالک، امام احمد حنبل، امام غزالی طوسی، امیر المومنین عمر بنعبدالعزیز، امام محمد بن اسماعیل بخاری، صلاحالدین ایوبی، شیخالاسلام ابن تیمیه، شیخ احمد یاسین، امام حسن البنا، سید جمال الدین افغانی، امام ابوالاعلی مودودی (رحمة اللهتعاليعليهماجمعين)، دکتر یوسف قرضاوی حفظه الله و… معرفی شدند.
3- معرفی جریانهای معاصر اسلامی مانند نهضت جهانی اخوانالمسلمین، حرکت اسلامی فلسطین (حماس) و……
4- براي هر هفته، يك شعار تعيين ميگرديد که شعار هفتهي اول در رابطه به حقوق والدین (خدمت به والدین)، هفتهي دوم(پرهیز از دروغ هر چند اندک باشد)، هفتهي سوم (پایبندی به نمازهای پنجگانه) و هفتهي چهارم (سلام گفتن) بود.
5- مسابقات مقاله نویسی در موضوعات متنوعی، مانند: (نقش و وظایف جوانان در عصر حاضر)، (راههای پیشرفت و ترقی کشور).
6- برداشت برادران از سخنرانیهای نماز جمعه و بیان آن در روز شنبه.
7- اجرای مسابقات علمی، تحقیقی و معلومات عمومی بین گروپهای مختلف در جریان دوره.
8- اجراي برنامههای آموزندهای دیگر مانند نمایشنامه و سرود.
گفتني است كه در اين دوره برادران و خواهران بهصورت جداگانه در وخت صبح و عصر اشتراك نموده بودند.
در اخیر دوره، کسانی که بهطور منظم در دوره اشتراک نموده بودند در امتحان شرکت نموده و طي مراسم جداگانهاي از اشتراك كنندهگان موفق تقدير به عمل آمد.
به منظور تقدير از اشتراك كنندهگان دورهي معارف اسلامي برگزار گرديد:
مسووليت ما در پخش معارف اسلامي
عنوان كنفرانسي بود كه از سوي انجمن اخلاق و معر فت (دفتر ساحوی جمعیت اصلاح افغانستان) در مسجد جامع اویس قرنی برگزار شد، این جلسهی ایمانی كه به پاس تقدیر از برادران و خواهران با ایمانی که در دورهی یک ماههی معارف اسلامی شرکت نموده بودند، تدویر یافته بود، با تلاوت آیاتی از قرآنکریم توسط قاری عبدالکریم آغاز گردید، سپس استاد امینالله معتصم، مسؤول عمومي انجمن، تشریفآوری حاضرین و خصوصاً استاد محمد نعيم جلیلی را خیر مقدم عرض نموده و طي صحبت کوتاهی بر اهمیت تدویر دروس دینی تأكيد ورزيد. به ادامهي آن گزارش مختصری از فعالیتهای یک ماههي دورهي معارف اسلامی به محضر حاضرین ارائه گردید. گزارش بخش برادران توسط قاری عبدالولی سلیم و بخش خواهران توسط داکتر غلام رسول شفیق به خوانش گرفته شد. متعاقباً مولوی محمد نعیم (جلیلی) عضو هیئت رهبری جمعیت اصلاح به ایراد سخن پرداخت؛ ایشان ضمن سخنان عالمانهي خويش، جایگاه معارف اسلامی را در بین جامعهي اسلامی برجسته ساخته و برای ارج نهادن به آن تأکید ورزيد.
ايشان در بخشی از سخنان خود افزود: زندهگی مشقتباری که امروز ما مسلمانان داریم ناشی از دوری ما از قرآن و سنت و سیرت رسولالله صلى الله عليه وسلم است. مولوي جلیلی خاطر نشان ساخت؛ علوم ساینسی که تکیه بر مادیات دارد، نمیتواند به تنهايي راه سعادت انسان را روشن نماید؛ باید در کنار مادیات معنویات را نیز همراه داشت و قافله سالار همه علوم را، علوم اسلامی دانست. ايشان در بخش دیگر از سخنان خود گفت؛ علم هدف نیست بلکه وسیله است و داشتن علم بدون عمل نمیتواند هدایتگر باشد. استاد جلیلی در اخیر، برای مدرسان و شرکت کنندهگان اين دوره دعای خیر نمود. در ادامهي محفل سرودها و مقالاتی که توسط شرکت کنندهگان در دورهي یک ماهه تهیه شده بود، به اجراء و خوانش گرفته شد. سپس مولوی خلیلالله محمدی خطیب مسجد جامع امامالانبیاء به ایراد سخن پرداخته و جایگاه مسلمانان را در عصر حاضر خاطر نشان نموده و آنان را در برابر توطئههای دشمنان به هوشیاری دعوت نمود. در اخير محفل برای شرکت کنندهگان برتر دورهي معارف اسلامي تصديق نامهها و جوايز توزيع گرديد. این محفل معنوی با دعاییهی برای مجد و سرافرازی امت اسلامی در سراسر روی زمین توسط حاجی آقا صاحب شایق خاتمه یافت.
One Comment
Sayed Abrar Sadaat
شعار دورهی معارف اسلامی با کلامی از اميرالمومنين حضرت عمر فاروق رضى الله عنه آغاز یافت که میفرماید:
«ما قومی هستیم که به وسیلهی اسلام به عزت دست یافتیم، هرگاه عزت را در غیر اسلام جستجو کنیم خداوند ما را ذلیل خواهد کرد».